İşin adı: Restoran hizmetleri
elemanı
|
İşin kodu:
|
Departmanı:
|
Bölümü:
|
İŞİN
ÖZETİ:
Restoran
hizmetleri elemanı…
…restoran
müşterilerini karşılayan, ağırlayan, günün yemekleri ve içecekler hakkında öneriler
getiren, ev ekonomisini tanıyan ve gündelik organizasyona uygulayan, mutfakta
yapılan hazırlıklardan, yemek masasının düzenlenmesine, yemeğin servis
aşamasına kadar restoran işletmeciliğinin her aşamasında yer alan kişidir.
İŞİN
İFASI İÇİN GEREKLİ ASGARİ NİTELİKLER:
Cinsiyet :
|
Askerlik :
|
Yaş grubu :
|
Eğitim :
|
İş tecrübesi :
|
Tecrübe süresi :
|
Yetenekler :
|
Talep edilen referanslar :
|
ORGANİZASYONEL
İLİŞKİLER:
İŞ
KAPSAMINDAKİ GÖREVLER:
İşletmenin
genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir
şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine
ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
1. Restoran hizmetleri elemanı,
müşterileri karşılar, restoranın sunmuş olduğu menüler hakkında bilgi verir,
yanında içecekler önerir, müşterilerin masasını hazırlar;
2. Müşterilerin hesabını çıkarır,
ödemeleri alır;
3. Restoranda etkinlikler ve kutlamalar
düzenler;
KİŞİSEL
ÖZELLİKLER:
1. İnsanlarla iletişim kurmayı sevmek;
2. Bakımlı olmak, saygılı davranışlar
sergilemek;
3. İyi bir hafızaya sahip olmak;
sürekli müşterilerin isteklerini önceden bilmek;
4. Stresli durumlara karşı dayanıklı
olmak;
5. Ekip çalışmasına açık olmak;
6. Kendini restoran işletmesinin kimliği
ile bütünleştirmek;
7. Yurtdışı deneyimine sahip olmak;
8. Restoran kaynaklarını tasarruflu ve
etkin kullanmak;
ÇALIŞMA
ŞARTLARI:
Bu
görev tanımında yer almamış olsa bile, işin niteliği gereği dahil olan
görevlerin ifa edilmesinden ve işverenin bu yönde vereceği talimatların yerine
getirilmesinden hiçbir surette kaçınılamaz.
Çalışma
yeri :
Kendisine
bağlı birimler :
Çalışma
süreleri :
Ara
dinlenmesi :
Hafta
tatili :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder