17 Mart 2017 Cuma

Sistem Bina Tasarım Sorumlusu Görev Tanımı

BAĞLI OLDUĞU MAKAM :

Sistem Bina Tasarım Maliyet Analiz

BAĞLI OLAN GÖREV YERLERİ:

Kendisine bağlı görev yeri yoktur.

İŞ İÇİN GEREKLİ NİTELİKLER :


İŞİN ÖZETİ :

Çelik Konstrüksiyon ve Kaplama detaylarının projelendirilip imalata hazır hale getirmek.

GÖREVLER:

1.    Sistem Bina Tasarım Maliyet Analiz Bölümü haftalık  toplantılarına katılarak yapılan iş programına göre tasarım ile ilgili işleri takip etmek.

2.     “Sistem Bina Tasarım Maliyet Analiz Müdürü” tarafından onaylanan hesapları alarak temel, çelik konstrüksiyon ve imalat resimlerini çizmek. Çizimi tamamlanan ve “Sistem Bina tasarım Maliyet Analiz Müdürü” tarafından onaylanan projeleri “Tasarım Dağıtım Formu” ile Üretim, Lojistik ve Kalite Güvence bölümlerine dağıtmak.

3.    “Sistem Bina Tasarım Maliyet Analiz Müdürü” tarafından onaylanan “Satış Formu”’na uygun olarak tasarımı yapılan  binaların kaplama, kapı-pencere ve flaşörlerle ilgili detaylarını çizmek. Detay çizimleri tamamlanan projelerin “Sistem Bina Tasarım Maliyet Analiz Müdürü”nden onayını  alarak  “Tasarım Dağıtım Formu” ile Lojistik, Üretim ve Kalite Güvence Bölümlerine dağıtmak.

4.    İmalat , kesim ve kaplama , kapatma resimleri tamamlanan projelerin çeki listelerini hazırlamak ve  “Tasarım Dağıtım Formu” ile üretim,lojistik ve Kalite Güvence birimlerine dağıtmak.

5.    Montaj talimat dosyasını hazırlamak ve Lojistik birimine vermek.

6.    Müşteri isteklerine ve amiri ile yaptığı görüşmelere bağlı olarak yapılacak tasarım değişikliklerini en hızlı şekilde uygulamak.

7.    Tasarımın  hatalı veya zamanında yapılamaması durumunda şirkete getireceği mali yükümlülüğün bilincinde olmak. 

8.    Tasarım aşamasındaki uygunsuzlukların çözümü yönünde aktif rol almak, uygunsuzluklarla ilgili olarak amirine bilgi aktarmak ve bu uygunsuzluğun giderilmesi yönünde düzeltici faaliyet başlatmak.

9.    Tasarımla ilgili iş dosyalarının hazırlanmasını, kayıtların tutulmasını, takibini, yedeklenmesini ve arşivlenmesini kontrol altında tutmak.

10.    Kalite güvencesi sistem çalışmalarına katkıda bulunmak.

11.    Amirinin ve üst yönetimin verdiği direktifler doğrultusunda çalışmalarını en etkin ve verimli bir şekilde sürdürmek.

14 Mart 2017 Salı

Açık Alan Kira Sözleşmesi

Kapsam Bu sözleşme, .......... limanında dökme katı eşya (Hurda, demir, çelik. vb) stoklamak amacıyla Liman İşletmesi Müdürlüğü sahasında bulunan ve ekli krokide taralı olarak gösterilen yaklaşık .......... m² lik açık arazinin .......... A.Ş.'ne kiraya verilmesi, kiralayan tarafından; bu arazi üzerinde kendilerince tesis yapılması, yapılacak olan bu tesise yetkili makamlarca izin verilecek dökme katı eşya (Hurda, demir, çelik, vb) ve mamul maddelerin stoklanması, yükleme/boşaltma amacıyla tesisler ile rıhtım arasında bağlantı hattı kurulması, bu hizmete yönelik elleçleme araçlarının çalıştırılmasına ve kiralanan açık arazi ve tesislere uygulanacak ücretlere ilişkin sözleşmedir.

Madde 1- Taraflar

Bir tarafta .......... Genel Müdürlüğü diğer tarafta .............. A.Ş.'dir. .......... Genel Müdürlüğü Kısaca “..........”; .......... A.Ş. “kiracı”, hizmetin gerçekleşeceği .......... Liman İşletmesi Müdürlüğü ise “işletme” diye adlandırılacaktır.

Madde 2- Sözleşmenin Konusu

Bu sözleşme, TCDD Liman Hizmetleri Tarifesinin 3.3.8 maddesi gereğince, Kiracı tarafından limana getirilecek/götürülecek olan dökme katı eşyanın ve mamul maddelerin stoklanması amacıyla ....... Liman İşletmesi Müdürlüğü arazisinde bulunan ekli krokide taralı olarak gösterilen açık arazinin kiraya verilmesi, kiralayan tarafından bu arazi üzerinde tesis yapılması, yapılan bu tesise dökme katı eşya ve mamul madde stoklanması ve bu hizmete yönelik her türlü elleçleme araçlarının çalıştırılmasını kapsar. Bu sözleşme hükümlerini taraflar peşinen kabul ederler.

Taşınmazın:
İli                                :
İlçesi                          :
Mahalle/köyü          :
Pafta No                   :
Ada No                     :
Parsel No                  :
Güzergah                  :
Eni/Boyu                  :
Kullanılan Toplam
Alan (m²)                  :  .......... m² açık arazi
Kullanım şekli         :  Açık arazi, kapalı alan.
Kiralanan açık arazi, bu sözleşmede yazılı hususlar doğrultusunda kiralama amacına uygun olarak kullanılacaktır.

Madde 3- Kira Süresi ve Yer Teslimi

Taşınmazın kira süresi .../…/.... tarihinden itibaren .../.../.... tarihine kadar ..... yıldır. Sözleşmenin imzalanmasından sonra 15 (onbeş) gün içinde, taraflarca yapılacak bir tutanakla yer teslimi yapılacaktır. Kiracı tarafından yerin teslim alınmaması durumunda, tebligata gerek kalmadan kiracı'ya 15 (onbeş) gün ek süre tanır. Bu süre sonunda yer teslim alınmamışsa sözleşme kendiliğinden fesh edilmiş sayılır.

Madde 4- Kira Bedeli ve Ödeme Süresi

Kiraya verilen alanlar yaklaşık (000) m² başına .......... ABD Doları/Ay'dır.

Kiracı kira bedelini aylık ve peşin olarak her ayın en geç 7. günü saat 16.00 ya kadar ....... adına işletme veznesine makbuz karşılığı, o günkü T.C. Merkez Bankası Döviz Alış Kuru üzerinden TL olarak ödeyecektir. kiracı belirlenen süre içerisinde bu yükümlülüğünü yerine getirmez ise sözleşmenin 11.1 maddesi hükümleri uygulanacaktır.

Kira bedelinin ödenmesinde gecikme olduğu takdirde ödemedeki gecikmenin her günü için 6183 sayılı kanun uyarınca vadesinde ödenmeyen amme alacaklarına uygulanan faiz oranında “bir güne düşen miktar bulunarak” gecikme zammı tahakkuk ettirilerek .......... alacağı olarak tahsil edilecektir. Gecikmeli ödemede bir sözleşme döneminde iki kereden fazla olamaz aksi takdirde sözleşmesinin 11.1 maddesi hükümleri uygulanır.

Madde 5- Teminat

Kiracı kendisine teslim edilen taşınmazda meydana gelecek hasar ve zarara veya herhangi bir nedenle ..........'ye doğacak borcuna karşılık, muteber bir Türk Bankasından alacağı kesin, süresiz ve limit içi ABD Doları bazında 3 aylık kira bedeli teminat mektubunu yer teslimi esnasında işletmeye verecektir.

Madde 6- Teminatın Geri Verilmesi

Sözleşme sonunda; kiracı'nın ..........'ye borcunun kalmadığı ve kiralanan taşınmazda herhangi bir hasar ve zararın meydana gelmediği belirlendikten sonra yatırmış olduğu teminat kendisine veya vekiline geri verilecektir.

Kiracı'nın herhangi bir nedenle borcu doğmuş ise, bu miktar ..........'ce teminattan kesilir. Teminat miktarı kiracı'nın meydana getirdiği borçlara ve hasar bedeline yetmezse, eksik kalan kısım kiracıdan talep ve tahsil edilecektir.

Madde 7- Kiracıya Ait Masraflar

Kiracı kiralanan açık araziye yapacağı tesisle ilgili her türlü masrafı karşılamak zorundadır. Bu konuda hiçbir şekilde ..........’den talepte bulunamaz.

Kiracı kiraladığı açık araziye ile buraya yapacağı tesisle ilgili her türlü masrafı (Elektrik, su, vb.) vergi, gümrük vergisi, resim ve harçları ödemekle yükümlüdür. Kiracı'nın tesiste çalıştıracağı tüm personelin ücret, maaş vb. gibi hak edişleri, vergi ve sigorta primleri ile çalışanlarla ilgili diğer yükümlülükler, sözleşmenin tasdikine ilişkin noter, pul, harç vb. diğer masraflar kiracı'ya aittir.

Madde 8- ..........’ye Ait Masraflar

Kiralanan taşınmazların emlak vergisi ..........’ye aittir.

Madde 9- Kiraya Verilen Taşınmazın Kullanım Hakkı

Kiralanan açık araziye kiracı tarafından kurulan tesisin kullanım hakkı kiracı'nın kendisine ait olup, sözleşme hükümlerine uygun şekilde kullanılacaktır. Kiracı, ..........’nin bilgisi ve kontrolü dışında tesisle ilgili herhangi bir değişiklik yapamaz, kira süresi ve sonunda tesisi tamamen veya kısmen bedelsiz dahi olsa başkalarına (resmi kuruluşlar dâhil) devredemez, kiralanan araziyi bedelli ya da bedelsiz olarak kendisi dışındaki herhangi bir kimse ile ortak kullanamaz.

Madde 10- Sorumluluk

Kiralanan açık arazi üzerinde kiracı tarafından yapılacak tesisin bu sözleme hükümlerine ve ticari esaslara göre kullanım ve idaresi tamamen kiracıya aittir. Kiracı kullanım sebebiyle doğacak her türlü mali, hukuki, idari ve cezai sorumluluklar, (çevre kirlenmesi ile ilgili olanlar dâhil) başkalarının uğrayacağı tüm maddi, manevi zararlar ile açık arazi üzerine yapacağı tesisle ilgili alınması gereken izinlerden, ilgili ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı denetimlerden sorumludur.

.........., kiralanan yerin kiralama amacına uygun olarak kullanılabilmesi için kiracının resmi mercilere yapacağı her türlü yasal müracaatlarda gerekli izinleri verecek gerekirse yetkilendirecektir.

Madde 11- Tahliye ve Sözleşmenin Feshi Sebepleri

1- Kiracı tarafından bu sözleşme maddelerine kısmen olsun uyulmadığı hallerde veya diğer fesih hallerinin doğmasında (kira ücretlerini ödememek, taahhütlerini yerine getirmemek, sağlık kurallarına uymamak, kuracağı ve çalıştıracağı tesisle ilgili gerekli izinleri almamak, tesiste gümrük mevzuatına aykırı dökme katı eşya bulundurmak, almak, satmak vb. gibi), .......... sözleşme süresinin dolmasını beklemeden durumu kiracı'ya ihtarname ile bildirir. İhtarnamenin kiracı'ya tebliğinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde sözleşmeye aykırılık giderilmediği takdirde, ..........’nin sözleşmeyi fesih etme ve taşınmazların tahliyesini isteme hakkı vardır. ..........’ce taşınmazların tahliyesinin istenmesi durumunda, 30 (otuz) gün içerisinde 11.3 madde hükümleri doğrultusunda tahliye edilecektir.

Kiracı, tahliye kararının tebliğinden itibaren geçen her gün için, kira bedeli yerine aylık kira bedelinin bir güne düşen miktarının 4 katını maktu tazminat olarak ödemeyi kabul eder.

2- Kira sözleşmesinin bitiminde; kiracı kiraladığı açık araziye kurduğu tesisi sökecektir.

3- Kiracı süresinden önce sözleşmeyi fesih etmek isterse, bu durumu en az 30 gün önce yazılı olarak ..........’ye bildirmek zorundadır. ..........’ce kiracı'nın talebinin kabul edilmesi halinde, tahliyenin yapıldığı ayın kirası tam olarak alınır ve sözleşme fesh edilir.

Madde 12- Sözleşmenin Yenilenmesi

Kiralanan taşınmazların bulunduğu çevredeki gelişmeler dikkate alınarak yeni dönemde .......... kendi tespit ettiği kira ve şartlarla kiralama süresini uzatmak isterse en geç kira sözleşmesinin bitim tarihinden en az 2 ay önce kiracı'ya yazılı olarak bildirecektir. Kiracı bu şartları kabul ettiğini en geç sözleşmenin bitim tarihinden 45 gün önce ..........'ye bildirirse kiralama süresi uzatılabilecektir. Tüm bu görüşmeler iyi niyet kuralları dâhilinde olacak ve kiracı'ya yeni dönem için öncelik tanınacaktır.
Kiracı'nın, .......... tarafından talep edilen bedeli kabul etmemesi veya bu süre içinde bir bildirimde bulunmaması durumunda; sözleşme süresinin bitim tarihinde taşınmazı tahliye edecektir. Tahliye edilmediği takdirde sözleşmenin 11. maddesi hükümleri uygulanacaktır. kiracı bu durumda ..........'den hiçbir hak talep etmeyecektir.

Madde 13- Taşınmazın Kullanılması

Kiracı, kiraladığı taşınmazlar (arazi) üzerinde her türlü emniyet tedbirlerini alacaktır. Bu durumlara uymayıp, Kiracı'nın ihmali ve kusuru sonucunda ..........'nin veya diğer kişilerin taşınır ve taşınmazlarında maddi veya manevi bir zarar meydana gelir ise, kiracı bu zararı tazmin edecektir.

Madde 14- Genel Hükümler

1- Kiracı kullanacağı taşınmaz ve/veya tesisin elektrik, su, kanalizasyon vb. işlemlerini kendisi çözecektir. Kiracı şayet yukarıdaki işlemleri ..........'nin tesislerinden faydalanarak çözer ise ..........'nin mevcut tarifesine uygun olarak ücret ödemeyi kabul edecektir.

2- Kiracı'nın iflası veya hukuki varlığının sona ermesi halinde sözleşme kendiliğinden fesh edilmiş sayılır. ..........'nin, sözleşmenin feshinden dolayı doğacak her türlü hakkı saklıdır.

Madde 15- Özel Hükümler

1- Kiracı, kurduğu tesisin kullanımı ve yükleme boşlatma sırasında Çevre Kirliliği mevzuatına uygun, her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Tesisin işletilmesi ve gerekirse sökülmesi esnasında çevreye verilecek kirlilikten vb her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Bu konulardan dolayı Limana gelecek her türlü cezayı kiracı Ödemekle yükümlüdür.

2- Kiracının kuracağı tesis, bu tesise getirilecek/götürülecek eşyaya, ayrıca liman sahalarında yapabileceği her türlü hasar ve ziyandan kiracı sorumlu olacaktır.

3- Kiracı, kiraladığı açık arazi haricinde ilave arazi kiralamak istediği taktirde, tarifesinde belirtilen ücretten az olmamak üzere, limanca tespit edilecek bir ücret üzerinden yine Liman İşletme Müdürlüğünce kiralama yapılabilecektir.

4- Kiralanan açık arazi üzerinde kiracı tarafından yaptırılacak tesisin inşası, depo olarak kullanımı için Gümrük Mevzuatı, mahalli idareler vs. açısından gerekli yasal izinler, işlemler ve masraflar vb. kiracı tarafından yerine getirilecektir.

Ayrıca, tesislerin depreme dayanıklı olduğu yönündeki rapor ile işletilmesi için gerekli yasal izin, işlem vs. kiracı tarafından alınacak ve bu konuda sorumluluk kiracı'ya ait olacaktır. kiracı, tesisin depreme dayanıklı olduğuna dair ilgili mercilerden aldığı belgeyi ..........'ye ibraz edecektir. Bu belge ibraz edilmediği takdirde ..........'nin sözleşmeyi fesh etme yetkisi doğacaktır. Ancak deprem ile ilgili olarak zemin etütlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde, bunun sorumluluğu kiracı'ya ait olmayacaktır.

5- Kiralanan sahada yapılacak tesis için “All-Risk Clause” sigortası kiracı tarafından yaptırılıp, bir nüshası işletmeye verilecektir.

6- Kiracı .......... Limanına minimum toplam .000 ton/yıl yük getirmeyi taahhüt etmektedir. Firmanın taahhüt ettiği yük miktarından eksik kalan kısmı için .......... ABD Doları üzerinden hesaplanacak miktarı cezai şart olarak ödemeyi kabul eder.

7- Madde 15.9'da belirlenen Limanlara, Limanlarda oluşabilecek mücbir sebeplerden dolayı yükün yükleme/boşaltması imkânsız hale geldiği takdirde, bunun sorumluluğu KİRACI'da olmayacak ve aynı maddede belirlenmiş olan minimum toplam yük haddi ve buna bağlı cezai şart uygulanmayacaktır.

Madde 16- Sözleşmede Belirlenmeyen Hususlar

Sözleşmede belirtilmeyen hususlarda TCDD Liman Hizmetleri Tarife hükümleri uygulanacaktır. Tarife harici ortaya çıkabilecek problemler ise .......... ile kiracı'nın ortak mutabakatı ve iyi niyet kuralları içerisinde çözümlenecektir.

Madde 17- İhtilafların Hallinde Yetkili Merci

Madde 16 ile halledilemeyen ihtilafların çözümünde … mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

Madde 18- Tarafların İkametgâhı

Tarafların ikametgâhı aşağıda gösterilmiş olup, bu adreslere yapılan bilcümle tebligat o taraflarca kabul edilmiş sayılır. Adres değişikliği diğer tarafa noter aracılığıyla 15 gün içinde bildirilecektir.
İşbu sözleşme taraflar arasında … sayfa. … ek ve 18 maddeden oluşan 3 nüsha olarak .../…/... tarihinde düzenlenmiş ve imza edilmiştir.


… LİMAN HİZMETLERİ                                                    KİRACI
Adı ve Soyadı                                                                        Adı ve Soyadı
İmza                                                                                       İmza