12 Kasım 2016 Cumartesi

İMALATÇI İLE İHRACATÇI ARASINDA YAPILAN İHRACAT SÖZLEŞMESİ

Madde 1- Taraflar

İşbu sözleşme; bir taraftan imalatçı-satıcı ile .......... adresinde faaliyet gösteren .......... (bundan böyle imalatçı olarak anılacaktır), diğer taraftan .......... adresinde faaliyet gösteren .......... (bundan böyle ihracatçı olarak anılacaktır) arasında gerçekleştirilecek olan işbirliği uygun olarak akdedilmiştir.

Madde 2- Konu

İhracatçı’nın ..........’a ihraç edilmek üzere imalatçı’dan alacağı ../../.... tarihli ve .......... no.lu ekli proformada belirtilen .......... imalat, satış, ihracat ve sevkiyat ile ödeme ve teslim şekillerini kapsamakta olup, aşağıdaki şartlarda anlaşmışlardır.

Sözleşme ve taraflarca mutabık kılınan ekli proforma konusu malzemelerin fiyatları proforma karşılarında belirtildiği üzere taraflarca “..........” olarak tespit edilmiştir.

Madde 3- Ödeme

İhracatçı, satın aldığı malların bedelini, Merkez Bankası Döviz Satış Kuru üzerinden TL olarak .......... suretiyle ödeyecektir.

Madde 4- Sipariş ve Teslimat

İhracatçı alacağı malları bir liste halinde yazılı olarak imalatçı'ya bildirecek ve imalatçı malzemelerden mevcut olanları belirleyerek sevk tarihini ihracatçıya teklif edecektir.

Mallar imalatçı'nın İzmir'deki Fabrikasında kamyon üstü teslim alınacaktır. İhracatçı malın İzmir dışında bir yerde teslim almak isterse ambar ve nakliye bedellerini kendisi karşılayacaktır.

Madde 5- İhracatçı firma aracılığı ile yapılacak olan sözleşme konusu ihracat, imalatçı'nın Dâhilde işleme izin Belgesi'ne sayılacak ve Gümrük Çıkış Beyannamesi üzerinde “imalatçı .......... olarak belirtilecek ve Dâhilde işleme İzin Belgesi'nin tarih ve no.su refere edilecektir. İhracattan doğabilecek her türlü teşvik prim v.b. haklar iharacatçı tarafından tahsil edildiğinde %100 imalatçı'ya ödenecek ve yine ihracat Döviz Kredisi, her türlü …BANK kaynaklı kredilerden yararlanma hakları ve ihracat kredileri taahhüt kapatma hakları imalatçı tarafından kullanılacaktır.

Madde 6- İmalatçı işbu sözleşme konusu ihracat ile ilgili Katma Değer Vergisi 23 sayılı genel tebliğ (c) bendi hükmü gereğince “ihraç edilmek kaydıyla satıldığından KDV tahsil edilmemiştir” ibaresini koyacağından ihracatçı tarafından KDV ödemesi yapılmayacaktır. Ancak KDV terkin ve tescil işlemleri teşvik taahhüt kapama işlemleri için ihracatçı ihracat Beyanname aslını imalatçı'ya fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde aşağıda belirtilen ihraç evrakları tam olarak ulaştıracaktır.

a) Gümrük beyannamesinin noter tasdikli sureti
b) İhraç faturasının noter tasdikli sureti (fotokopi olmayacak)
c) Çeki listesinin gümrük yaş tasdikli sureti
d) İmalatçı firmaların tam listesi (her firmanın vergi dairesi belirtilecektir)
e) Faturada yer alan tüm mamullerin ihraç edildiğine dair imalatçı vergi dairesine firma antetli kağıda yazılmış ıslak kaşe ve imzalı yazı
f) Taahütnamenin ıslak kaşe ve imzalı sureti

Ayrıca İhracatçı firma İmalatçı firmanın bildirdiği tüm gümrük pozisyonlarını düzenlediği gümrük çıkış beyannamesinde faturada belirtilen adet ve takımlar esas alınarak belirtecektir. Yanlış beyandan doğan tüm maddi kayıplar İhracatçı firmadan tahsil edilecektir.

İşbu sözleme 5 (beş) madde halinde tarihinde 2 (iki) nüsha halinde tanzim ve her iki tarafın imza sirkülerinde görülen yetkilileri tarafından imza edilmiş olup, söz konusu hükümler gerçekleşinceye kadar geçerlidir. …/…/…

İMALATÇI                                              İHRACATÇI
Kaşe                                                               Kaşe
İmza                                                               İmza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder