3 Ocak 2017 Salı

Taşeron Firma İş Güvenliği Kuralları

1. Taşeron firma, çalışacağı yer ve yapacağı işe uygun, personelinin kullanması gereken tüm kişisel koruyucu donanımların (KKD) bir listesini, kişisel koruyucu donanımların kategori 2 sınıfında, CE ve EN normlarına uygun olduğunu gösteren standart belgelerini sözleşmeye ekleyecektir.

2. Taşeron firma, yapacağı iş sırasında kullanacağı iş ekipmanlarının bir listesini, iş ekipmanının bakım ve periyodik kontrol formlarıyla beraber sözleşmeye ekleyecektir.

3. Taşeron firma, operatör ve teknik elemanlarının çalışma unvanlarını gösterir listeyi varsa sertifikaları ile beraber sözleşmeye ekleyecektir.

4. Taşeron firma, iş sırasında çalıştıracağı personelinin bir listesini ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabilir ibareli sağlık raporlarıyla beraber sözleşmeye ekleyecektir.

5. Taşeron firma, kişisel koruyucu malzemelerini işe başlamadan önce yeterli sayıda temin edecek, gelen malzemelerin Eğitim ve İş Güvenliği Servisi tarafından kontrolleri yapılacaktır. Kişisel koruyucu malzemeleri olmadan veya Eğitim ve İş Güvenliği Servisi’nin onay vermediği malzemeler ile işe başlayamayacaktır.

6. Taşeron firma personeli, Eğitim ve İş Güvenliği personeli tarafından verilecek Temel İş Güvenliği Eğitimini aldıktan sonra işe başlayabilecektir.

7. Taşeron firma sorumlusu, yapılan iş sırasında oluşabilecek iş kazalarında iş kazası durum tespit tutanağı hazırlayacak ve bir kopyasını Eğitim ve İş Güvenliği Servisi’ne ulaştıracaktır. 

8. Oluşan iş kazasının Sosyal Güvenlik Kurumu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirimi gerektiğinde bildirimi taşeron firma yapacak ve bildirim evraklarının bir kopyası Eğitim ve İş Güvenliği Servisi’ne ulaştırılacaktır.

9. Taşeron firma, yaptığı işte kullandığı basınçlı gaz tüplerinin dik ve düşmesini engelleyecek şekilde kullanılması ve muhafazasından, kullanılan hortumların sağlam olmasından ve düzgün kullanılmasından, tüp çıkışlarında ve şaloma girişlerinde alev geri tepme valflerinin kullanılmasından sorumludur. 

10. Taşeron firma, çalıştırdığı personelinin iş güvenliği kurallarına uygun hareket etmesinden, personelinin gerekli kişisel koruyucu malzemeleri kullanmasından sorumludur.

11. Taşeron firma, Eğitim ve İş Güvenliği personelinin saha denetlemeleri sırasında, kendisi ile ilgili iş güvenliği açısından gördüğü eksiklikleri ivedilikle giderecektir.

12. Tespit edilen eksiklik, uygunsuz hareket ve davranışlar, yapılacak 3. ihtara rağmen düzeltilmez ise uygun görülecek ceza hak edişten düşülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder