3 Ocak 2017 Salı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmet Alım Sözleşmesi

1. TANIMLAR

1.1. “Şirket” terimi ……………………………… adresinde mukim, **** İNŞAAT A.Ş. hükmi şahsiyetlerini,

1.2. Firma” terimi …………….(taşeron) …………………………………………………………..’ yi ifade eder.

1.3. “İşyeri” terimi **** İNŞAAT A.Ş. Şantiyelerini (1-1 maddesinde sayılan) hükmi şahsiyetleri altında kurulu bulunan, işin niteliği ve yürütümü bakımından işyeri ve işyerine bağlı yerler ile yemekhane,yatakhane, atölye, depo ve bedeni veya mesleki eğitim yerleri, bahçe gibi sair eklentileri ve araçları kapsar.

1.4. “Personel” terimi ………….(taşeron)……….. uhdesinde çalışan tüm personeli kapsar.

1.5. Sözleşme kapsamındaki çalışma yerleri ………………………HES barajı ve inşaatı………, ŞİRKET tarafından yürütülen tesisler ile çalışanlarını kapsar. Sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren firma ve şirket tarafından yapılan taşeron sözleşmesi süresince geçerlidir.

2. İŞİN KONUSU

Şirket çalışma alanlarında ilgili mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği konularında her türlü sağlık, güvenlik, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri ile bunların uygulanmasının, takibinin aşağıda belirlenen şartlar dahilinde sağlanmasıdır.

2.1. Firma iş başında kontrol, denetim, eğitim, muayene ve diğer sistematik çalışmasını yapmalıdır.

a) İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği işyerlerindeki makine, alet ve edevatlarında oluşabilecek her türlü risk durumunun tespitini yaparak, çözüm/iyileştirme çalışmalarını da tamamlamalıdır.

b) Firma işe aldığı personelin SSK (SGK) bildirimlerini ve Özlük dosyalarını işe başlamadan tamamlamış olmalıdır.Kişisel koruyucu donanımları , İş güvenliği talimat ve tutanakları eksiksiz tamamlanacaktır.

c) Firma, projelerde çalışan personelin İSG mevzuatı kapsamında eğitimlerini vererek belgelendirilecektir. İlgili mevzuat kapsamında işyeri yangın planları oluşturularak gerekli eğitimler verilecektir . Yine personelin iş kanununda yer alan mesleki eğitimleri de tamamlamış olmalıdır.Ayrıca bu alanlarda risk analizleri yapılarak saptanan riskleri , alınacak önlemleri ve iyileştirmeleri takip edecektir. İşçiler işe başlamadan kullanacağı makine ,alet ve ekipmanların eğitimini tamamlamış olacaktır.

2.2 Firma, yürürlükte olan mevzuat kapsamındaki personeli ve işyerini doğrudan ilgilendiren maddelerde olan değişiklikler veya yeni yürürlüğe giren yasal zorunluluklar kapsamındaki sorumlulukları güncel olarak takip edip sorumluluklarını yerine getirecektir.

2.3 Firma, İşyerlerinde ve çalışma sahalarındaki acil durumlara karşı ‘ACİL EYLEM PLANLARINI’ hazırlayıp Şirkete bildirecektir.Çalışma alanındaki düzenlenen araç trafiği kurallarına uyacaktır.

2.4 Personelin eğitimlerini periyodik takip edip aksatmadan tamamlayacaktır.Personelin görevlendirme yazıları , araç ve operatör bilgilerini düzenli olarak Şirkete bildirimini sağlayacaktır.

2.5 Firma Şirket çalışma alanlarında kullanacağı alet ,makine ve araçları ve bu ekipman ve araçlara ait bakım bilgilerini düzenli olarak bildirecektir.Çalışma alanlarına gelen yeni ekipman ve araçlar da Şirkete bildirecektir.Bu ekipman ve araçlara ait bakımları düzenli olarak yapacaktır.

2.6 Firma, İşyerlerinde çalışma ortamında bulunması gereken ikaz levhaları ile kişisel koruyucu malzemelerin neler olduğunu tespit edecek ve tamamlayacaktır.Kişisel koruyucuları düzenli olarak denetleyecektir.Eksik ve yıpranmış kişisel koruyucuları değiştirip tamamlayacaktır.Personelin koruyucu malzemelerini kullanmalarının sağlanılması firmaya aittir.

2.7 Firma, 1-5 maddesinde belirtilen İşyerlerinde yasal olarak periyodik kontrolleri yapılması gereken ekipman ve sistemlerin listesini hazırlayacak ve periyodik kontrollerini mevzuatın öngördüğü şekilde gerçekleştirecektir.

 
ALET MAKİNEA VE ORTAM ÖLÇÜMLERİ KONTROLLERİ
EKİPMAN
PERİYOT
YASAL DAYANAK
Kazan Periyodik Testi (buhar kazanı, kalorifer kazanı, vs) YILDA 1 14765/2007
Kompresör periyodik Testi YILDA 1 14765/223
Basınçlı Kapların Periyodik Testi YILDA 1 14765/207
Kaldırma Araçlarının Periyodik Testleri (varsa) 3 Ayda 1 14765/378
Forklift, Lift (varsa) 3 Ayda 1 14765/378
Elektrik tesisatı, topraklama kontrolü (varsa) YILDA 1 14765/353
Paratoner topraklama kontrolü (varsa) YILDA 1 TS 622
İç Ortam Gürültü Ölçümü YILDA 1 14765
İç Ortam Toz Ölçümü YILDA 1 14765
Dozimetrik Gürültü ölçümü (gerek görülürse) YILDA 1 14765
Dozimetrik Toz Ölçümü (gerek görülürse) YILDA 1 14765
İç Ortam Gaz Ölçümü (gerek görülürse) YILDA 1 SKHKKY
Baca gazı emisyon ölçümü (gerek görülürse) YILDA 1 SKHKKY
Ortam PM 10 Ölçümü (gerek görülürse ) YILDA 1 SKHKKY
Tesis Çöken toz ölçümü (gerek görülürse) YILDA 1 SKHKKY
2.2 Firma, çalışma alanlarındaki her türlü olumsuz durumu Şantiye şefi ve İSG sorumlusuna bildirecektir.

2.3 Firma, kullanılan alet, ekipman ve araçların koruyucularının tam ve eksiksiz kullanılmasını sağlayacak.Bu ekipman ve araçları belgeli operatörleri ve kullanıcıları dışında yetkisiz ve ehil olmayan personele kullandırmayacaktır.

2.4 Firma, İşyerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği yapılması gereken periyodik sağlık kontrollerini madde 1-5 maddesindeki tesislerde personeli için aşağıdaki tablo ve/veya gereken koşullarda yasal periyotlarda gerçekleştirecek ve raporlarını iletecektir.
Ağır ve Tehlikeli İşler Kapsamında Düzenlenecek Sağlık Raporlarına Dair Tetkikler
Tetkik
Periyot
Yasal Dayanak
Akciğer Grafisi Yılda bir 14765/76
Solunum Fonksiyonu Testi Yılda bir 14765/76
Kulak Odio Testi Yılda bir 14765/78
Tam Kan Sayımı Yılda bir 14765/76
Portör Muayenesi kapsamındaki tetkikler (Gıda ile uğraşanlar için) 6 ayda bir U.H.K/14765/76
Ağır ve Tehlikeli İşler Raporu Yılda bir 25622/4
2.2 Firma, hazırlamış olduğu her türlü doküman, rapor ve evrakları gerektiğinde şirkete verecektir.

1. ÖZEL HÜKÜMLER

1.1. Sözleşmede belirtilen hizmetler yerine getirilirken Firma yetkililerinin ihmal veya kusurundan meydana gelebilecek her türlü kaza ,zarar ve ziyanı ödemeyi Firma taahhüt eder.

1.2. Firma yetkilisinin kendi eylem, öneri ve davranışlarından dolayı, Şirket çalışanları veya 3. şahıslara verilecek her türlü maddi ve manevi zarar, ziyan ve tahakkuk edecek cezaların ödenmesi, tazmini Firma’ya ait olacaktır.

1.3. Şirketin idari tercihi ya da ihmalinden kaynaklanan ceza ve kusurlardan doğacak ödemeler şirkete ait olup, firmayı bağlamaz.

1.4. Firma, bu sözleşmede belirtilen tesisleri ve çalışan personeli 4857 sayılı İş Kanunu ve buna dayanarak çıkarılmış veya çıkarılacak İş sağlığı ve güvenliği mevzuatları çerçevesinde yapılandıracaktır.

1.5. Firma sözleşme kapsamındaki İş Sağlığı Ve Güvenliği kurallarına uymadığı takdirde her ayın hak edişinden % …10-30..(bu rakam değişebilir) İSG KURULU kararı ile kesilecektir.Bu rakam firmanın ve personelin uymadığı İş Sağlığı Ve Güvenliği kurallarına göre kurul kararı sonucu belirlenir.

2. SÖZLEŞMENİN FESHİ

FİRMA, Sözleşme’nin yürürlüğe girmesinden sonraki beş (5) gün içerisinde işe başlamadığı takdirde veya Firma’nın vereceği hizmetlerin Şirket tarafından yeterli bulunmaması, Firma’nın Şirketin uyarılarının aksine davranışlarının tespiti ve iş – işçi güvenliği açısından alınan tedbirlerin yetersiz kalması neticesinde iş kazalarında artış olması halinde herhangi bir ihtar ve kanuni merasime hacet kalmaksızın sözleşmeyi tek taraflı fesih yetkisi Şirkete aittir. Bunun dışında karşılıklı her iki kurumda en az üç ay önceden yazılı bilgi vermek ve gerekçe sunarak karşılıklı sözleşmeyi feshedebilirler. Aksi takdirde yapılan taşeronluk sözleşmesi süresince geçerlidir.

3. MÜCBİR SEBEPLER

Firma, İş ve SSK mevzuatı gerekleri sayılan haller dışında, işin özelliği gereği mücbir sebep talebinde bulunarak işi yapmaktan kaçınamaz.

4. KONTROL VE UYGUNLUK

ŞİRKET, Firma’nın sözleşmeye konu işlerini yerine getirirken, dilediği her safhada denetim ve kontrol yetkisine sahiptir.Firma yapacağı hizmet detay planını ayrıca şirkete bildirecektir.

5. VERGİ, RESİM, MASRAF VE KANUNİ MÜKELLEFİYETLER

İş bu sözleşme ile ilgili Damga Vergisi ve sair vergi, resim ve harçlar FİRMA ile Şirket arasında eşit olarak ödenecektir.

6. İŞİN VE HAKEDİŞİN DEVRİ

FİRMA, hiçbir sebep ve bahane ile, taahhüt etmiş olduğu işi ve istihkakını, Şirket’in yazılı müsaadesini almadan, kısmen veya tamamen bir başkasına devir veya temlik edemez.

7. İHTİLAFLARIN HAL MERCİİ

İş bu Sözleşme’nin uygulanmasından ve yorumundan doğacak her türlü anlaşmazlık ve davaların hal mercii …………..Mahkemeleri ve İcra Daireleridir.

TEBLİGAT

FİRMA’NIN kanuni ikametgah olarak gösterdiği …………………………………….. Adresine yapılacak tebligatlar Şahsına yapılmış ad ve kabul edilir.

İş bu Sözleşme 9 (dokuz) maddeden ibaret olup ………………da …………………….. günü tarafların karşılıklı rıza ve serbest iradeleriyle 1 (bir) nüsha olarak tanzim ve imza edilmiştir.


ŞİRKET                                                                                                                                                                        FİRMA

**** İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş.                                                                                  .................................................................................................
                                                                                                                                                                                 Şirket Müdürü
EKİ:İmza sirküleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder