3 Ocak 2017 Salı

Alt Yüklenici Sözleşmesi

MADDE 15 - İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ:

Yüklenici iş yerinde yaptığı işler ve çalıştırdığı elemanlarla ilgili işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yasaların (kanun, yönetmelik ve tüzükler) ön gördüğü her türlü önlemi almakla ve bunları denetlemekle yükümlüdür. Ayrıca İşveren veya diğer yükleniciler tarafından alınmış/alınması öngörülen önlemlere de uymak ve korumak zorundadır. 

Alınmış bu önlemlere zarar vermeleri halinde konu ile ilgili önceden yapılmış tüm harcamaların karşılanması ve ilgili yenileme çalışmaları dahil olmak üzere, doğabilecek kazaların maddi ve manevi sorumluluğu yükleniciye aittir. Çalışanlar için gerekli güvenliğin sağlanmadığı ortamda çalışmanın hiçbir mazereti işveren tarafından kabul edilmeyecektir. Eğer çalışmak için güvenli bir ortam yok ise ve bu durum kendi sorumluluğunda değilse ilgililere bildirerek gerekli önlemler alındıktan sonra çalışmaya başlanacaktır. 

Bu sözleşme çerçevesinde yasalarla belirlenmiş olan güvenlik tedbirlerini almak,yapılacak iş ile ilgili olarak gerekli her türlü malzeme, ekipman ve kişisel koruyucuların (Baret, emniyet kemeri, gözlük, kaynak maskesi,toz ve/veya boya maskesi, eldiven, çizme, yağmurluk, çelik uçlu emniyet botu / ayakkabısı vb.)temini yüklenici tarafından yapılacaktır.

İşveren isterse, yüklenicinin kendi çalışanları için yerine getirmediği, getirmekte zorlandığı kişisel koruyucu malzeme temini ve satın alması için gerekli satın almaları piyasadan yaparak yüklenicinin çalışanlarına dağıtılmak üzere yüklenici formeni, mimar / mühendisi ve/veya yetkilisine zimmetli olarak verir. 

Yüklenici iş sağlığı ve güvenliğini doğrudan ilgilendiren bu konuda, yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı işverenin yaptığı bu satın alma işlemine, malzeme birim fiyatına, malzeme türü, markası ve tipine itiraz edemez ve reddedemez. Bu malzeme bedelleri yüklenicinin ilk hak edişinden kesilir ve yüklenicinin bu işleme de itiraz ve reddetme hakkı bulunmamaktadır. 

Eğer işveren isterse kişisel koruyucu malzeme bedellerini birkaç taksitte de kesebilir, bu konudaki yetki ve insiyatif tamamen işverendedir. Yüklenicinin kullandığı kişisel koruyucu malzemelerin standartlara uygun olmaması halinde de işveren yukarıda belirtilen uygulamayı aynen yapabilir ve yüklenicinin buna itiraz etme,  reddetme hakkı yoktur. 

Yüklenici çalışanlarının portör muayenesi, koruyucu aşıları vb. sağlık uygulamalarının yüklenici tarafından düzenli olarak yapılması ve belgelerinin işverene sunulmasının da uygulamanın yapıldığı ay sonunda olması gerekir. Koruyucu aşı olarak tetanos, hepatit B, grip aşısının yapılması zorunludur, bunun dışında da özel durumları gerektiren muayene ve aşı olursa aynı yöntemler ve kurallar geçerli olacaktır. 

Bunların tüm sonuçlarının işverene sunulması ile ortaya çıkan sonuca göre işverence belirtilebilecek taleplerin yüklenici tarafından yerine getirilmesi zorunludur.

Yüklenici bu muayene ve aşıları yaptırmazsa yine, işveren yüklenici adına bu muayene ve aşıları yaptırabilir ve kişi başı bedeli karşılığındaki toplam rakamı yine ilk hak edişinden kesebilir.  Yüklenicinin bu durumda yapılan işleme itiraz ve reddetme hakkı bulunmaz. 

İşyeri hekimi ücreti için de, hekimle yapılan sözleşme karşılığında, eğer işveren isterse sözleşme bedelindeki tutarı yüklenicilere ortalama bir maliyet olarak rücu edebilir. Bu konudaki yetki ve insiyatif tamamen işverendedir.

Yüklenici, yapılacak işin tamamlanmasına kadar iş güvenliğinin alınması/sağlanmasından ve denetlenmesinden sorumlu bir teknik eleman belirleyecek ve tüm çalışma süresince iş yerinde bulunduracaktır. Belirlediği bu kişiyi şahsın onayını da alarak yazılı olarak işverene bildirecektir. Bu şahsın ayrılması veya izinli olması söz konusu olduğunda yerine bakacak kişi, şahıs ayrılmadan iş başı yapacak ve bu durumda işveren yazılı olarak haberdar edilecektir.

İş yerinde uyulması gereken kurallar; İş yerinde ikaz levhalarına uyulması, çalışma alanındaki boşlukların kapatılması, güvenliğini kaybetmiş fazla yıpranmış aletlerin kullanılmaması, elektrik aletlerinin gövde topraklamalarının yapılması, elektrikli el aletleri ve makinelerin fişsiz kullanılmaması, iskele ve sıpaların tespitlerinin sağlamlaştırılması, korkuluksuz iskele ve köprü kullanılmaması, spiral motorları ve benzer alet ve makinelerin korkuluklarının olmadan kullanılmaması,hasarlı kabloların kullanılmaması, seyyar lamba ampullerin koruma kafeslerinin içinde olması, 3 mt.’den yüksek yerlerde emniyet kemeri olmadan çalışılmaması, koruyucu gözlük ve maske kullanılması, güvenlik kancası olmadan vinç kullanılmaması, izinsiz elektrik panolarına müdahale edilmemesi ve burada sayılmayan ancak yasalarda öngörülen tedbirlerin alınmasıdır. 

Tüm şantiyeye girişlerde ve dahilinde kesinlikle baret, reflektif yelek ve çelik uçlu emniyet botu/ayakkabısı kullanılması minimum düzeydeki zorunluluk olup, yapılacak işin gerekliliğine göre ilgili koruyucu malzemelerin temin ve kullanılması sağlanacaktır.

Yukarda belirtilen kurallara uyulmamasının İşveren tarafından tespiti halinde her bir olumsuz durum için ayrı ayrı (kişisel koruyucularda kişi başına) 200$ para cezası yüklenicinin ilk hak edişinden kesilir.

İş yerinde meydana gelebilecek kazalarda; yaralanma, ölüm, hasar ve ziyanın maddi ve manevi sonuçlarının sorumluluğu doğrudan doğruya yükleniciye aittir. Yüklenici iş yerinde bir kaza meydana gelmesi halinde yasaların ön gördüğü sürede resmi kuruluşlara ( Bağlı olduğu SSK ve Bölge Çalışma Müdürlüğü ) bilgi verecektir.

İş kazasına müdahale etmede en önemli unsur insan hayatı olduğu için; gerekli olan durumlarda resmi kurumlar dışında da kazazede kendisine gerekli müdahaleyi yapabilecek en yakın tam donanımlı özel hastaneye götürülür ve orada tedavi ettirilir. Yüklenici çalışanları için yapılacak olan bu tedavi masrafının karşılanması sırasında,  işverenin yaptığı tüm harcamaları yükleniciye rücu etme hakkı bulunmaktadır. 

Yüklenici bu tedavi, bakım, ameliyat ve ilaç tutarlarına itiraz edemez ve reddedemez. 

Meydana gelen kazadan ötürü açılacak davalarda işverene kusur nispeti bulunması durumunda dahi yüklenici sorumluluğu ortadan kalkmayacaktır. İşverenin yüklenicinin gerekli tedbirleri almamasından, gerekli tedbiri başlangıçta almış olsa dahi sonradan yetersiz denetleme ve kontrolünden dolayı oluşacak olan kazalarda maddi veya manevi tazminat ödeme durumunda kalması halinde, var ise yüklenicinin hak ediş ve teminatlarından kesilir, yok ise yüklenici bir ay içinde işverene bu bedeli öder. Ödenmediği takdirde yasal gecikme faizi uygulanır.

Yüklenicinin çalıştırdığı elemanlarının açtığı maddi ve manevi davalar sonuçlanana kadar teminatları ödeme zamanları gelse dahi işveren tarafından ödenmez.

MADDE 16 - SİGORTA VE İŞÇİ ÜCRETLERİ:

Yüklenici çalıştıracağı işçilere ‘’ağır ve tehlikeli işlerde çalışacaklarına dair sağlık raporu’’ alacaktır. Çalışacakları elemanların iş yerine gelmeden önce SSK girişleri yapılarak işverene ibra edilecektir. Önceden SSK girişi yaptırılmayan hiçbir kimse şantiyeye alınmayacaktır. Asla 18 yaşından küçük işçi çalıştırılmayacak ve işyerine sokulmayacaktır. SSK girişi yapılmayan ve 18 yaşından küçük işçi çalıştırdığının tespiti halinde işveren tarafından derhal şantiyeden uzaklaştırılır ve olay başına 5.000,00 TL para cezası uygulanır. İş kanunu ve Sosyal Sigortalar Kanunu ve bu kanunlara bağlı tüm tüzük ve yönetmeliklerin gerektirdiği her türlü sorumluluk Yüklenici tarafından yerine getirilecektir.

Çalıştırılan tüm yüklenici işçileri için ‘’sağlık karnelerinin’’ çıkarılmış olması gerekir, aksi halde herhangi bir iş kazasında resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşları kazazedeye SSK’ lı işlemi yapmayacağı için bu konudaki tüm yasal sorumluluk yüklenici şirkettedir. Yüklenici şirket kazazede için yapılan harcamaların tamamını ödemeyi ( SSK’lı işlemi yapılmadığı için )  ve sonucunda SSK’ dan herhangi bir ödeme alamayacağını bu durumda baştan bilerek kabul etmiş sayılacaktır .  

Çalıştırılan elemanlara ödenen ücretlere dair ‘’ ücret bordrolarının’’ imzalı fotokopisi İşverene verilecektir.

Çalıştırılan işçilerle ilgili SSK aylık bildirgeleri ilgili kuruma verilip kurum kaşeli sureti İşverene verilecektir.

SSK primlerinin ödendiğini gösterir ‘’ödendi makbuzu’’ da her ayın SSK primleri ödendikten sonra işverene verilecektir.

Çalışan ücretlerinin ödendiğini gösterir bordrolar, SSK aylık bildirgeler, prim ödendi makbuzları vb. resmi evraklar her ayın 5 inde şantiyedeki işveren yetkilisine ‘’bu evrakların istenmesine gerek kalmadan’’ verilecektir. Bu evraklar daha sonra hak ediş süreci içinde merkezde İnsan Kaynakları tarafından kontrol edilecek ve eksik evrakı olan yüklenicilerin hak edişleri ödenmeyecek ya da işverenin öngördüğü tutarda ‘’kısmi olarak’’  ödenecektir. İşverenin zaman zaman isteyebileceği ‘’borcu yok’’ yazısını yüklenici belirtilen sürede SSK ve maliyeden getirmek zorundadır. Bu evrakların istenilen sürede getirilmemesi sözleşmenin feshine dahi sebep olabilecektir. 

İlgili her ayın işlemlerinin tamamlanmasının ardından aşağıdaki evrakları istenmesine gerek kalmadan her ayın ilk haftasının içinde işverenin insan kaynakları bölümüne iletecektir.

- Aylık ssk bildirgesi
- Tahakkuk makbuzu
- Ödendi makbuzu
- Ücret bordrolarının imzalı suretleri
- Eksik gün bildirim evrakı (ssk’ya  ait evrakın sureti) 

MADDE 17 - SÖZLEŞMENİN FESİH HALLERİ:

a- İşverenin, işin iş programına uygun olarak yapılmadığını tespiti halinde, sözleşme bitiş tarihini beklemeden yükleniciyi sözleşmede belirtilen adrese veya faks numarasına göndereceği yazı ile uyaracaktır. Yükleniciye süre verilmesi halinde yüklenici gerekli önlemleri alarak iş programına uyacaktır. Verilen süre zarfında iş programına uyulmaması durumunda işveren sözleşmeyi fesh etme hakkına sahiptir.
b- İşe verilen süreyi 6 gün geçmesine rağmen başlanmaması,  Sigortasız veya 18 yaşından küçük işçi çalıştırılması, alacaklıların icra ve takibinde bulunması durumunda işveren ihtar çekmeden tek taraflı sözleşmeyi fesih etme hakkına sahiptir.
c- Yüklenici, Sigorta yükümlülüklerine ve yasal diğer yükümlülüklerine uymaması halinde İşveren sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir.
d- İşveren teknik idari ve diğer sebeplerle işin devam etmeyeceğine karar vermesi halinde 10 (on) gün önceden haber vermek koşuluyla sözleşmeyi her zaman fesih ve işi tasfiye edebilir. Bu halde, kar mahrumiyeti  v.b herhangi bir  tazminat  Yüklenici tarafından talep edilmeyecektir.
e- İşin bu maddede belirtilen nedenlerle  durdurulması veya sözleşmenin feshi halinde, o güne kadar yapılan imalat ve ihzaratlar için tasfiye hak edişi düzenlenir. Tasfiye hak edişinde mutabık olunamaması durumunda İşveren tarafından düzenlenecek tasfiye hakedişi kesinlik kazanır.
f- Sözleşmenin İşveren tarafından  bu maddenin (c) bendi dışındaki gördüğü olumsuz nedenlerle veya Yüklenici tarafından haksız olarak feshi halinde, İşveren hak edişlerden kestiği kesin teminatı irad kaydedecektir.
g- İşveren dilediği taktirde işbu sözleşmeyi hiçbir gerekçe göstermeksizin feshetme haklarına sahiptir.
h-İş verenin yazılı izni olmadan iş bu taahhüdün bir bölümünü yada tamamını başkalarına devrederse işveren sözleşmeyi fesih etme hakkına sahiptir.
I-Yüklenici makul bir sebep olmaksızın işlere başlamaz yada işi askıya alırsa, Kusurlu işlerinin reddedildiğine dair işverenin uyarısına rağmen 15 gün içinde söz konusu işleri düzeltmezse işveren sözleşmeyi fesih etme hakkına sahiptir.

MADDE 18 - UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ:

Bu sözleşmenin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlıkların çözümü için taraflarca İSTANBUL Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili kılınmıştır.

MADDE 19 - DELİL MADDESİ:

Bu sözleşmenin uygulanması nedeniyle ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklarda taraflar İşverenin defter, kayıt ve belgelerinin H.U.M.K.’nın 287.ci maddesi uyarınca yegâne ve kati delil olacağını kabul etmişlerdir.

MADDE 20 – VERGİLER VE SOSYAL SİGORTALAR YÜKÜMLÜLÜKLERİ:           

Bu sözleşmenin  düzenlenmesinden  doğan damga resmi  ile uygulamasından doğan vergi,  resim , harç, ruhsat, tasdik, noter giderleri, işçi ücretleri, ihbar ,kıdem ve sair her türlü tazminatları , SSK primleri, ücretli hafta tatilleri ve genel tatil ücretleri  ne suretle ve ne nedenle olursa olsun veya ne ad altında ayrıca bulunursa bulunsun Devlet, Belediye, Özel İdare, ve herhangi bir merci ve makam tarafından tarh ve tahsil olunan  mali  yükümlülükler bütün kapsamı ile YÜKLENİCİ’ye ait  olup tutarı YÜKLENİCİ tarafından ilgili yerlere ödenir.

YÜKLENİCİ’nin Sosyal Sigortalar Kurumu’na bildireceği sigorta primine esas kazançlar toplamı, yaptığı işin işçilik oranı olan % 6,75 (yüzde altı virgül yetmişbeş) ile kesin hak edişin çarpılması suretiyle bulunacak miktardan az olamaz. SSK primi ödemesinde ihrazat dikkate alınmayacaktır, imalat imalat üzerinden SSK primi hesabı yapılacaktır. SSK primi hesabı yapılarak, SSK Bloke miktarı = hakediş tutarı x % 6,75 (işçilik oranı) x % 38,5 (%35,5 SSK prim oranı + % 3 işsizlik sigortası prim oranı) formülü ile bulunacak tutar YÜKLENİCİ’nin alt taşeron numarasında prim olarak aranacaktır. YÜKLENİCİ’nin ay sonunda getireceği aylık prim ve hizmet belgesi tahsilat makbuzu tutarı üzerinden YÜKLENİCİ’nin durumu kontrol edilecektir. Bu işleme kesin hak ediş dahil devam edilir. Sonuçta eksik prim tespit edildiği takdirde, SSK teftişi veya işçilik değerlendirmesini müteakip çıkarılacak sigorta primi ve gecikme zammı YÜKLENİCİ’nin ödenmemiş hak edişinden, yetmediği takdirde teminatından eğer teminatında yeterli olmaması durumunda YÜKLENİCİ’den tahsil edilir. 

MADDE 21 – 

YÜKLENİCİ, çalıştırdığı işçilere tek tip iş elbisesi giydirecek, şeklini ve muhtevasını İŞVEREN’nin belirleyeceği resimli kimlik kartını verecek ve işçilerin bu kimlik kartlarını boyunlarına asmak suretiyle kullandıracaktır.

MADDE-22

YÜKLENİCİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine müracaat ederek 1 (bir) ay içinde kendi adlarına aldıkları Bölge Müdürlüğü dosya numarası ve eklerinin fotokopilerini ve Ek-1 İşçi bildirim listesi, Ek-2 İşçi çıkış bildirim listelerini izleyen ayın 15’ine kadar aylık bildirimleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirilmesi gerekir. Bu belgelerin kurum onaylı suretini aynı gün işverenin Personel birimine verecektir.

MADDE-23

YÜKLENİCİ’nin çalıştıracağı personelin vergi ve sigorta primleri kendisine ait olup, İŞ YERİ’nde çalıştıracağı personeline ödediği ücretler bakımından vergi ve sosyal sigortalar kanunlarının ilgili hükümlerini tam ve eksiksiz olarak uygulamakla yükümlüdür.

MADDE-24

YÜKLENİCİ işe başlarken SSK’ya verdiği işe başlama dilekçe fotokopisini, çalıştırdığı sigortalıların işe giriş bildirge fotokopilerini, her ay SSK’ya verdiği aylık sigorta primleri bildirgesi ve çalıştırdığı emekli işçi varsa destek bordrosunun fotokopisi ile bu bildirge ve bordroya ait tahakkuk ve tahsilat makbuzlarını, sigorta primleri bordrosunun fotokopisini, SSK’ya verilmesi gereken kanuni süresi sonundan itibaren en geç 7 (yedi) gün içinde İŞVEREN’e verecektir.

MADDE-25

YÜKLENİCİ, SSK’ya verdiği belgelerde kesinlikle ve açık olarak SSK iş yeri sicil numarasını, İŞVEREN‘in ünvanını, çalışmış olduğu inşaatın adı ile adresini ve kendisinin de YÜKLENİCİ olduğunu ayrı ayrı belirterek kendi şirket ünvanını (YÜKLENİCİ şahıs ise kendi adı ve soyadını) mutlaka yazacaktır. Ayrıca ödeme makbuzlarında da yukarıda belirtilen hususlar aynı şekilde açıkça ve eksiksiz yazılacaktır.

MADDE-26

Yukarıda belirtilen hususlara uymayan YÜKLENİCİ’nin istihkakları, eksiklerini tamamlayıncaya kadar bedelleri dondurularak ödenmeyecektir.

MADDE-27

İş bitiminde YÜKLENİCİ SSK’ya verdiği kapanış dilekçe fotokopisini (tarih ve kayıt numarası işlenmiş olarak) ivedilikle İŞVEREN’e verecek, İŞVEREN’den prim borcu bulunup bulunmadığına dair SSK’ya sorduğu yazıyı alarak ilgili SSK Müdürlüğü’ne vererek prim borcu olmadığına dair SSK’dan alacağı yazıyı İŞVEREN’e getirecektir. Bu yazıyı almayan YÜKLENİCİ’ye teminatı ve son istihkakı bahse konu yazıyı getirinceye kadar ödenmeyecektir.

MADDE-28

YÜKLENİCİ, SSK Genel Müdürlüğü’nün 03.09.1999 tarih 16-192 ek sayılı genelgesinde yapılan işe göre belirtilen işçilik oranından (YÜKLENİCİ’ye ödenen istihkak tutarı dikkate alınarak bildirmesi gereken işçilik tutarı hesap edilir) eksik bildirim yapmayacaktır. Ara dönemlerde YÜKLENİCİ’nin eksik bildirim yaptığının tespit edilmesi durumunda, eksik bildirimin primi ve gecikme zammı YÜKLENİCİ istihkakından kesilir ve YÜKLENİCİ namı hesabına SSK’ya ödenir.

MADDE-29

YÜKLENİCİ’nin ilgili ssk Müdürlüğü’nden alacağı BORCU YOKTUR belgesine rağmen, işyeri numarasının kapatılması esnasında YÜKLENİCİ veya kendi alt yüklenicilerine ait idari para cezaları veya prim borcu v.s çıkarsa, YÜKLENİCİ söz konusu bedeli itirazsız ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

YÜKLENİCİ ‘ye yapılacak ödemelerden kaynaklanacak ve İŞVEREN adına tahakkuk edebilecek tüm vergi, ceza, faiz vs. Yasal yükümlülükler için İŞVEREN YÜKLENİCİ’ye rücu hakkını kullanacaktır.

YÜKLENİCİ sözleşmenin imzalanması aşamasında İŞVEREN’e ‘vergi dairesi borcu yoktur ‘yazısını,’SSK borcu yoktur ‘ yazısını ve varsa icra aşamasında veya davalık dosya bilgi yazısını teslim edecektir.

İlgili vergi yasalarının öngördüğü oranlarda İŞVEREN firma tarafından tevkifatlar yapılır.

MADDE- 30

YÜKLENİCİ ADINA ÖDEMELER :

YÜKLENİCİ’nin taahhüt konusu iş veya İŞYERİ’inde çalıştırdığı işçilerin ödenmemiş ücretleri veya ödenmemiş sosyal sigorta sosyal sigorta primleri YÜKLENİCİ nam ve hesabına İŞVEREN tarafından ödenerek, ilk istihkakından kesilir.

İşçilerin ücretlerinin ödenmesinde 4857 sayılı İş kanunu’nun veya yerine ikamet edilen kanunun ilgili hükümleri uygulanır.

YÜKLENİCİ işbu sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerine veya İŞVEREN talimatlarının herhangi birine uymaz ise İŞVEREN, yapacağı yazılı uyarıyı takip eden 3 (üç) iş günü sonrasında, söz konusu işler için gerekli hizmet, iş gücü, makina, ekipman vs. 3. şahıslardan temin eder ve bu iş ile ilgili her türlü harcamaları, YÜKLENİCİ’nin  alacaklarından veya kesin teminatından keser.

İŞVEREN inşaat all risk poliçesini yaptırarak YÜKLENİCİ’lerden hakedişleri oranında prim tutarını hakedişlerinden kesecektir. YÜKLENİCİ bu konuda yapılacak her türlü işlemi gayri kabul rücu kabul ve taahhüt etmiştir.

MADDE-31

SÖZLEŞME EKLERİ:

İş bu sözleşmenin aşağıda yazılı eklerinin tamamı işbu sözleşmenin ayrılmaz parçası olup birlikte mütalaa edilir.

Sözleşme ekleri; 

Proje, Detay, Ek Çizimler
Yer teslim Tutanağı,
Keşif Sayfası,
Teknik Şartnameler, 
İş programı
İmza Sirküleri, 
Ticari sicil kaydı(Kuruluş Gazetesi),
Vergi Levhası, 
SSK ve Vergi Dairesi Borcu Yoktur Yazısı,
Banka Teminat Mektubu,

Sözleşme ekleri, sözleşme ile birlikte, sözleşme gibi hüküm ifade eder.

MADDE-32 

SÖZLEŞME İMZA TARİHİ

İşbu sözleşme  …./..../ 20... tarihinde taraflar arasında (1) bir ASIL nüsha olarak tanzim, kabul ve imza edilmiş olup onaylı bir örneği  YÜKLENİCİ’ YE verilmiştir.


MADDE - 33 - SÖZLEŞMENİN MADDELERİ

İşbu sözleşme (Bu madde dâhil)  33 ( Otuz üç ) madde ve eklerinden ibarettir.
                
YÜKLENİCİ                                                                                        İŞVEREN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder