3 Ocak 2017 Salı

Alt İşveren İçin İş Güvenliği Kuralları

1. Çalışma sahası içinde uygulanan bütün iş güvenliği kuralları alt işveren için de geçerlidir.

2. Alt işveren çalışanlarına işe başlamadan önce sahadaki tehlikeler konusunda bir eğitim verilecektir. Bu eğitimi almadan sahada çalışanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır.

3. Sahada iş elbisesi, baret ve çelik burunlu iş ayakkabısı kullanımı zorunludur. İş elbisesi veya baretlerde firmanın adı veya logosu bulunmalıdır. Bunlara ek olarak çalışılan ortamda bulunan risklere göre kişisel koruyucu donanımlar kullanılmalıdır.

- Tozlu ortamlarda toz maskesi, 

- Gürültülü ortamlarda kulak tıkacı veya kulaklık,

- 3 m ve üzerinde yüksekte yapılan çalışmalarda paraşüt tipi emniyet kemeri ve gerekli yüksekte çalışma donanımları (örneğin; halat, karabina, düşme durdurma sistemi…)

- Gazlı ortamlarda (Eğitim ve Güvenliği Servisi’nin bilgisi dahilinde) uygun filtreli gaz maskesi,

- Yapılan işe uygun göz koruyucusu,

- Yapılan işe uygun eldiven (örneğin; kaynakçı eldiveni, ağır iş eldiveni, kimyasal koruma eldiveni…)

Kullanılan kişisel koruyucu donanımlar (KKD) EN normlarına uygun ve CE belgeli olmalıdır. İstenilmesi durumunda KKD’lerin belgeleri ve test sertifikaları ibraz edilebilmelidir.

Eğitim ve İş Güvenliği Servisi tarafından sahada yapılacak kontrollerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi hususunda firma yetkilisi uyarılacak, eksikliklerin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ise sahada çalışmalarına izin verilmeyecektir.

4. Sahada yapılan çalışmalar sırasında oluşan bütün kazalar için “ İş Kazası Durum Tutanağı” hazırlanacak ve en kısa sürede Eğitim ve İş Güvenliği Servisi’ne iletilecektir. İş kazası ile ilgili tüm yükümlülükler alt işverene aittir.  ( Kazanın bildirimi, tedavi masrafları ve oluşacak tazminatlar…)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder