11 Aralık 2016 Pazar

İnsan Kaynakları Danışmanlığı Sözleşmesi

Madde 1- Taraflar

İş Sahibi :

Danışman :

Madde 2- Sözleşmenin Konusu

Danışman, İş Sahibinin istihdam edeceği elemanların seçimi ve yerleştirilmesi için uzmanlığı çerçevesinde danışmanlık hizmetlerini yürütecektir.

Madde 3- Gizlilik

Danışman iş Sahibinin her tür gizlilik kurallarına kesinlikle uyacak olup, iş Sahibi da önerilen adaylarla ilgili olarak tüm gizlilik kurallarına uyacağını taahhüt eder.

Madde 4- Süre

Adayların işe alımı için oluşturularak iş Sahibine gönderilecek olan aday listesi 3 hafta içinde tamamlanacaktır.

Madde 5- Sözleşme Şartları

a) Çalışmanın ilk aşamasında Danışman; işe alınacak kişi/kişilerden istenen özellikler hakkında kişinin bağlı olarak çalışacağı yönetici/yöneticiler tarafından bilgilendirilir. Bu bilgilendirme çerçevesinde araştırmasını yapar ve iş Sahibinin talebine en uygun olabileceği düşünülen adayları ön görüşme sonrasında iş Sahibinin görüşüne sunar.

Adaylar ile iş Sahibinin uygun olacağı gün ve saatte 2. görüşme yapılır ve uygun olan adaya iş Sahibi tarafından iş teklifi gerçekleştirilir.

b) İş Sahibinin işe alım projesinde Danışman tarafından seçme ve yerleştirmesi yapılan aday için 1 aylık brüt ücret (+KDV) danışmanlık hizmet bedeli olarak fatura edilecektir.

İş Sahibinin Danışman tarafından kendisine gönderilen adaylarla görüşme yapması ancak adayların pozisyon için uygun olmadığına karar vermesi durumunda, yapılmış olan masraflar için İş Sahibine ....... TL fatura edilecektir.

İş Sahibi, yukarıda belirtilen danışmanlık hizmet bedelini nakit olarak ödemeyi taahhüt eder.

Ödemeler sözleşme kapsamında tanımlanan süreler dâhilinde gerçekleşmediği takdirde %10 gecikme faizi uygulanır.

Gazete ilanı yöntemi ile çalışıldığı durumda, ilan iş Sahibinin onayladığı bir tarihte yayınlanacak olup, tüm masrafları iş Sahibine ait olacaktır.

İstanbul dışında gerçekleştirilecek işe alımların organizasyonu için yapılacak masraflar (yol, konaklama, yemek vb) iş Sahibinin seyahat uygulama esası limitleri kapsamında yapılacaktır.

ç) Danışman tarafında işe yerleştirilen adayın işe başladığı tarihten itibaren 2 ay içinde istifa etmesi veya çıkarılması durumunda yeni aday ücretsiz olarak yerleştirilecektir.

İş Sahibinin işten ayrılan adayın çıkışını yazılı olarak bildirimini takip eden 1 ay içinde Danışman uygun bulduğu adayların listesini iş Sahibine iletmekle yükümlüdür.

İş Sahibine iletilen adayların uygun bulunmaması durumunda Danışman 2. kez aday araştırma çalışması yapacak, iş Sahibinin kendisine iletilen adayları yine uygun bulmaması durumunda iş Sahibine kesilen faturadan yapılan masraflar düşülerek kalan bakiye iade edilecektir.

Madde 6- Tarafların Sorumlulukları

İş Sahibi; işe yerleştirilme aşamasından sonra adayın görev tanımında ve pozisyonunda değişiklik yaparsa Danışman adayın çalışma süresinden sorumlu olmayacaktır.

Danışman; iş Sahibi tarafından belirlenen aday profiline ve yukarıda belirtilen süre ve sürece bağlı olarak seçme ve yerleştirmeyi yapmaktan sorumludur.

İş Sahibi, Danışman'ın önerdiği adaylardan herhangi birini, sunumu takip eden 1 yıl içinde Danışman'ın bilgisi dâhilinde ve haricinde, gerek aynı pozisyon ve gerekse iş Sahibi içinde farklı bir pozisyon veya iştiraklerindeki bir pozisyon için istihdam ettiği takdirde Danışman'ın yukarıda tanımlanan hizmet bedeli hakkının saklı olduğunu kabul eder ve bir defada fatura karşılığı Danışman'a ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

İş Sahibi, seçme ve yerleştirme sorumluluğunu Danışman'a tanıdığı bir pozisyonu başka bir danışmanlık iş Sahibi ile çalışmayacaktır. Sözleşme Damga Vergisi iş Sahibi'ne aittir.

Madde 7- Sözleşme Süresi

Sözleşme tarihinden başlayarak pozisyonun kapatılmasına kadar geçerli olup, taraflar en geç 15 gün öncesinden yazılı olarak bildirdiği takdirde sözleşmeyi fesh etme hakkına sahiptir.

Madde 8- Yetkili Mahkeme ve İcra Dairesi

Bu sözleşmenin yorumundan ve uygulamasından doğacak anlaşmazlıkların çözüm yeri .......... Mahkemeleri ve İcra Daireleridir.

Sekiz maddeden oluşan işbu sözleşme ... sayfa olarak düzenlenmiş, taraflarca okunmuş ve .../…/.... tarihinden geçerli olmak üzere kabul edilmiş ve imzalanmıştır.

        İŞ SAHİBİ                                                                                           DANIŞMAN
      Adı ve Soyadı                                                                                          Adı ve Soyadı
           İmza                                                                                                        İmza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder