7 Mart 2017 Salı

Uyuşturucu

Adı üstünde uyuşturucu...

Uyuşturucular; bugünümüzü yarınımızı karartan, sizi kendi benliğinizden ve milli kültürünüzden koparan bir felakettir.

Oysa vatanımızın, milletimizin ve ailelerinizin akıl ve mantığıyla hareket eden berrak ve uyuşmamış beyinlere ihtiyacı vardır.

Benliğinden ve öz kültüründen kopmuşluk da sizi bunalıma ve cemiyetin dışına iter. Bu itilmişlik ise bedeni varlığımızın yok olmasına kadar gidebilir.

Merak ve özentiyle başlayan sigara içme daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve bir üst derecesi olan bağımlılığı bataklığa düşmenin habercisidir. İnsanı insanlığından alıkoyan bu bataklıkta yaşamanın alkolle birlikte cinsel sapıklığı, fuhşu, uyuşturucu bağımlılığını, frengi ve çağımızın en korkunç hastalıklarından olan AIDS’i getireceği kuvvetle muhtemeldir.

Biliniz ki, bu tür ortamların çoğunda ahlaki değerler gözaltı edilir. Ahlakın göz ardı edildiği ortamlarda bütün değer hükümleri tersine dönmüş, maddi ve manevi dengeler bozulmuş, sorumluluklar yitirilmiştir. Siz bu ortamda ancak, uyuşturucu tacirlerin kazanç kapısı olursunuz.

Uzmanlarca yapılan araştırmalara göre; AIDS ile uyuşturucu ortamlarının ve uyuşturucu kullanımı arasında doğrudan veya dolaylı bir ilişki mevcuttur.

Siz gençlerin kullanıma sunulan, cazip gösterilen uyuşturucu maddeler; AIDS’e çeşitli hastalıklara, genç yaşta ölümlere sebep olmaktadır.

Doğru, dürüst ve çalışkan olmaya çalışın. Kendinize bir hedef belirleyin. Enerjinizi o hedefe varmak için kullanın. 

Herkesin bir zayıfı ve zayıf yanı mutlaka vardır. Önemli olan bunu bilmek ve onun esiri olmamaktır. 

Her problemin mantıklı bir çözümü mutlaka vardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder