25 Kasım 2016 Cuma

Parça Başı Çalışma Sözleşmesi

Sayı            :                         
İlgi            :                         
Tarih            :                         

İŞVEREN
Şirket  ünvanı        :                         
Temsilcisi        :                         
Adresi            :                         
SSK işyeri sicil no    :                         
Faaliyet konusu        :                         

İŞÇİ
Adı, soyadı        :                         
Adresi            :                         
Baba adı        :                         
Doğum yeri ve tarihi    :                         
SSK sicil no        :                         
Görevi            :                         
Çalıştığı bölüm        :                         

Sözleşme türü:         : Belirli süreli parça başı(akort usulü) iş Sözleşmesi
Deneme süresi        : 2 (iki) ay.
Hastalık ve devamsızlık nedeniyle çalışılmayan günler deneme süresinden sayılmaz.
Başlangıç tarihi        : ....../......../........
Bitim tarihi        : ....../......../........
Yapılacak iş        :
Çalışma yeri        : İşverenin ………….. şehri sınırları içindeki değişik işyerlerinde işveren veya vekilin   göstereceği yerler

Yukarıda belirtilen sözleşme tarafları arasında aşağıdaki belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde işbu Parça Başı İş Sözleşmesi (bundan böyle “sözleşme” olarak anılacaktır) akdedilmiştir.

1.     İşçi haftalık 45 saat çalışma karşılığı olarak teamülen tespit ve kararlaştırılan ………….. yapmayı, işveren ise işçiye bu hizmetine karşılık ücret vermeyi     kararlaştırmıştır.
2.      İşbu sözleşme ile parça başı olarak tespit edilen kg/adet ……….. ücreti .................... TL’dir
3.    İşveren işbu Sözleşme ile kararlaştırılan ağırlığa/ miktara karşılık gelen …………………. İşçi’ye sunmak durumundadır. Aksi halde bu ağırlığa/ miktara karşılık     gelen ücreti İşçi’ye ödemek zorundadır.
4.    İşveren işbu sözleşme ile işçiden fazla mesai talebinde bulunmamaktadır. İşini hangi zamanda yapacağını münhasıran İşçi kendisi belirler. Bu sebeple     çalışılan bu sürelerde parça başı ücret değişmez. İşçi bu anlamda her ne nam altında olursa olsun mesai ücreti talep etmeyeceğini peşinen ve gayrikabili rücu     taahhüt, kabul ve beyan eder.
5.    Her durumda aylık parça başı hak edilen ücret yürürlülükteki asgari ücretin altında olamaz. Aylık parça başı hak edilen ücretin asgari ücretin altında olması     halinde dahi, işçiye kanuni asgari ücret ödenecektir.
6.    İşçi’nin çalışmasına isabet eden parça başı ücreti ay sonunda hesaplanır ve aylık bordrosu her ayda bulunan gün sayısına bölünerek düzenlenir. İşçi bu ücretin     dışında herhangi bir nam altında başka bir ücret talep hakkı bulunmamaktadır.
7.    Parça başı ücretler yıllık olarak tespit edilmiş olup, artış ilan olunan yıllık enflasyon oranına göre yapılacaktır. işverenin sözleşme gereği olmaksızın teşvik     amaçlı olarak yapacağı süreklilik arzetmeyen nakdi ve ayni ödemeler, işçiler bakımından kazanılmış hak niteliğinde olmayıp, olağan işyeri uygulaması olarak     yorumlanamaz.
8.    İşçiye yapılacak ödemelerde esas alınacak ücret, son bir yıllık süre içinde ödenen ücretin o süre içindeki çalışılan gün sayısına bölünmesi suretiyle bulunacak     ortalama ücret olacaktır.
9.    İşçi, işverenin talebi doğrultusunda, ulusal bayram, genel tatil günleri ve hafta tatilinde çalışmayı peşinen kabul ve taahhüt etmiştir. Bu günlerde çalışılması     halinde parça başı ücret %50 fazlası ile ödenir. Çalışmanın olmaması halinde ödeme döneminde kazandığı ücretin aynı süre içerisinde çalıştığı günlere     bölünmesi suretiyle hesaplanır.
10.    Haftalık çalışma süresi 45 saattir. İşveren bu çalışma süresini günde 11 saati aşmamak koşulu ile haftanın günlerine dilediği şekilde belirleyebilir. Ara     dinlenmelerini İşveren tespit eder.
11.    İşçi, iş hukuku mevzuatı, işbu sözleşme ve işyeri çalışma yönetmeliği uyarınca öngörülen iş disiplinine, işçi sağlığı ve güvenliği kurallarına, işveren tarafından     çıkarılmış ve çıkartılacak olan diğer her türlü yönetmelik, genelge, sirküler, talimat gibi düzenlemelere uymayı peşinen ve gayri kabili rücu taahhüt, kabul ve     beyan eder. İşçi, işveren tarafından öngörülen hizmet içi veya görevinin gerektirdiği diğer eğitimlere katılmak zorundadır.
12.    İşçi işverenin yazılı izni olmaksızın başka bir işyerinde veya işveren emrinde çalışamaz.
13.    Ücret müteakip ayın en geç 5. işgününe kadar ödenir. İşçi tarafından talep edilmesi halinde her ayın 20’sinde avans ödeme yapılabilir.
14.    Belirli süreli olan bu işbu sözleşme, sona erme tarihinde, herhangi bir fesih bildirimine tabi olmaksızın kendiliğinden sona erecektir. Taraflardan birinin işbu     sözleşmeyi sona erme tarihinden önce feshetmesi durumunda, diğer sözleşme tarafının tüm kanuni hakları saklı kalacaktır.
15.    Uyuşmazlık halinde ……………. mahkemeleri ve icra müdürlükleri yetkilidir.

Toplam onbeş (15) madde ve iki (2) sayfadan ibaren işbu Sözleşme, iki (2) nüsha düzenlenmiş olup, her bir tarafa imzalı ve kaşeli birer suret teslim edilmiştir.

………………… (yer) …/…/….. (tarih)

İŞVEREN/Vekili                        İŞÇİ
Adı, soyadı, imza, kaşe                    Adı, soyadı, imza



…………………………….                    …………………………….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder