25 Kasım 2016 Cuma

İş Sözleşmesi

İŞVEREN
Şirket  ünvanı        :                              
Temsilcisi        :                              
Adresi            :                              
SSK işyeri sicil no    :                              

İŞÇİ
Adi, soyadi        :                              
Adresi            :                              
Baba adi        :                              
Eğitim durumu        :                               
SSK Sicil No        :                              
T.C. Kimlik No        :                              
Doğum Yeri ve Yılı    :                              
Ikâmetgâh Adresi    :                              
Telefon (Ev/cep)        :                              
Sözlesmenin
Baslangiç  Tarihi          : …/…/…
Bitis Tarihi        : …/…/…   
Sözlesmenin Türü    : Belirli + belirsiz süreli
Ücret (Brüt)        : ....................... TL/aylik
Yapilacak isin konusu    :                              
Deneme süresi         : (   ) aydır/yoktur


Yukarıda belirtilen sözleşme tarafları arasında aşağıdaki belirtilen hüküm ve şartlar tahtında işbu iş sözleşmesi (bundan böyle “sözleşme” olarak anılacaktır) akdedilmiştir.


1.    GÖREV KAPSAMI

1.1    İşçi, işveren tarafından ile görevlendirilecektir. Görevinin kapsamı işbu sözleşme ekindeki görev tanımında etraflı olarak belirlenmiştir.
1.2    İşçi, bağlı bulunduğu şirket yöneticisinin görev tanımına ilişkin olarak vereceği tüm işlerden sorumlu olup görevini usulüne göre ve özellikle amirlerinin talimatları dahilinde yerine getirmekle yükümlüdür. Ayrıca işverenin “Şirket Yönetmeliği” ile sair yönetmeliklerine ve bunlarda yapılacak değişikliklere uymayı peşinen kabul etmiştir.
1.3    İşçinin işyeri   ……………………………..  adresinde olup işveren, işçinin işbu işyerini Türkiye sınırları dahilinde ve gereğinde yurtdışında olmak üzere değiştirmeye yetkilidir. İşbu madde işçi tarafından gayrikabili rucü kabul edilmiştir.
1.4    İşçi mezkûr il sınırları dışında olsa dahi iş ve görevinin gerektirdiği yerlere seyahat etmeyi peşinen kabul etmiştir. Seyahat giderleri işverenin Seyahat Yönetmeliği esasları dahilinde karşılanacak olup yurt içi ve dışı iş seyahatlerinin yazılı olarak onaylattırılması şarttır.
1.5    İşçi ile işveren,  günlük çalışma  süresi  ve  saatlerinin işin gereklerine göre İş Kanunu’nun 63. maddesinde belirtilen esaslar doğrultusunda işveren tarafından düzenleneceği ve denkleştirme süresinin iki ay olarak uygulanacağı hususunda anlaşmışlardır.

2.    İŞÇİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

2.1    ÖZEN BORCU VE DÜRÜSTLÜK


2.1.1    İşçi, üstlendiği görevleri işverenin diğer işçileri ile işbirliği içinde ve gerekli özen ve dürüstlüğü göstererek yerine getirmekle yükümlüdür.
2.1.2    İşçi tüm iş gücünü işverenin hizmetine tahsis etmeyi kabul ve taahhüt etmiştir.


2.2    EK İŞ

2.2.1    Is iliskisinin devami süresince, kazanç saglayici ya da is iliskisini kisitlayici her bir ek is, sirketin önceden yazili onayini almak sarti dahilinde geçerlidir. Ek is sunlardir:
    a. Gelir elde etmeye yönelik ek is çalismalari, baska sirketlere istirak ve diger sirketlerin denetim ve yönetim organlarina katilmak. Bu durum faaliyetin geçici veya da sürekli olmasi veya bagimli ya da bagimsiz bir faaliyetin söz konusu olmasina bagli olmaksizin geçerlidir.
    b. Daha fazla zaman veya fiziki ve psikolojik yük getirmedikleri sürece, onursal görevleri üstlenmek ve yerine getirmek
    c. Isverenin menfaatlerine etki ettikleri takdirde, yayinlar ve seminerler, konferanslar.

2.2.2    Isçi isverenin sözlesme iliskisi içinde bulundugu taraflardan veya onlara bagli olarak çalisan isletme personelinden hediye, (banka kredileri hariç olmak üzere) ödünç veya bagis gibi diger tür menfaatler almamayi taahhüt etmektedir.


2.3    SADAKAT

Isçi, sirket ve isletmedeki çikar ve söhretini en iyi sekilde korumakla yükümlüdür.


3.    SÖZLEŞME SÜRESİ VE DENEME SÜRESİ

3.1    İşbu sözleşme …………… tarihinde yürürlüğe girecek olup, 6 aylık  belirli bir süre için akdedilmiştir.
3.2    6 aylık sürenin sonunda işverenin bu 6 aylık iş süresi zarfındaki kanaati ve işçi ile karşılıklı mutabakat dahilinde söz konusu sözleşme belirsiz süreli olarak uzatılacaktır.
3.3    Deneme süresi 2 aydır. Bu süre zarfında, iş ilişkisi işveren ve ücreti tarafından gerekçe gösterilmeksizin sona erdirilebilir.


4.    ÜCRET

4.1    İşveren, işçiye …………………… TL (net) tutarında aylık maaş ödeyecektir.
4.2    İşveren, bu ücrete ilişkin vergi tevkifatlarını ve sair kesintileri yasalar çerçevesinde gerçekleştirmek ve ilgili mercilere tediye etmekle yükümlüdür.
4.3    Maaşlar ait bulunduğu ayın son günü işçi tarafından bildirilen banka hesabına yatırılmak suretiyle ödenir. Söz konusu günün bir tatil gününe rastlaması halinde ödemeler bir önceki iş gününde yapılır.


5.    YILLIK İZİN

İşçi, her bir takvim yılı için kanuni yıllık izin hakkına haizdir.


1 – 5 yıl                 14 işgünü
5 – 15 yıl               20 işgünü
15 yıldan fazla        26 işgünü

Yıllık izin işçi tarafından paraya tahvil edilemez. Hastalık gibi durumlar dışında bir sonraki yıla devredilemez, ilgili yılda kullanılmak zorundadır. Yıllık izin zamanı yönetim ile birlikte tespit edilir. Yıllık iznin kullanılmasına ilişkin bir belge düzenlenir. Bunun dışında şirket için yönetmelikler geçerlidir.


6.    FESİH

6.1    Tarafların her biri işbu sözleşmeyi haklı sebebe dayanarak ve herhangi bir fesih öneli tanımaksızın derhal fesih edebilir. Özellikle 4857 sayılı İş Kanunu’nun 24. maddesinde sayılan sebepler İşçi açısından, 25. maddesinde sayılan sebepler ile işverenin “Şirket Yönetmeliği”ne aykırı davranışlar İşveren açısından haklı sebep oluşturur.
6.2    İşçinin İş Kanunu’nun 17. maddesinde belirlenen ihbar öneline uyarak, işverenin ise aynı kanununun 17-19. maddelerinde düzenlenen geçerli sebebe dayanarak işbu sözleşmeyi feshetme hakları saklıdır.


7.    SON HÜKÜMLER

7.1    Sözleşme taraflarının yukarıda belirtilen adresleri tebligata elverişli adresleri olup bunlarda oluşabilecek değişiklikler yazılı olarak diğer tarafa bildirilmedikçe söz konusu adreslere yöneltilen tebligatlar tebliğ olunamasa bile hukuken geçerli sayılacaktır.
7.2    İşbu sözleşmeye ilişkin olarak yapılacak ek ve/veya değişikliklerin yazılı olarak yapılması gerekir. İşbu husus yazılı olma şartının kaldırılması için de geçerlidir.
7.3    İşverenin “Şirket Yönetmeliği” işbu sözleşmenin ayrılmaz bir cüzü olup İşçi söz konusu genel şartları aynen kabul ettiğini kabul ve beyan etmiştir.
7.4    İşbu iş sözleşmesinin herhangi bir hükmünün hukuken batıl veya geçersiz olması sözleşmenin geri kalan bölümünün geçerliliğini etkilemez.
7.5    Burada tespit edilmeyen hususlarda kanuni hükümler uygulanacaktır.
7.6    Uyuşmazlık halinde ……………………. mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.



İşbu sözleşme, toplam yedi (7) madde, üç (3) sayfa ve bir ekten (“Şirket Yönetmeliği”) ibarettir. Taraflarca imzalanmış birer nüsha her iki tarafa teslim edilmiştir. Aykırılıkların ya da  uyuşmazlıkların  bulunması halinde işçinin elindeki suret asıldır. Sözleşme işe başlama tarihi olan ………………….’de yürürlüğe girecektir.

…………………. (yer) ……………… (tarih)


İŞVEREN/Vekili

Temsilen

(Adı, soyadı, imza, kaşe)


……………………………..
Müdür




İŞÇİ
(Adı, soyadı, imza, kaşe)



…………………………………

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder