24 Kasım 2017 Cuma

İşçi Rekabet Etmeme Sözleşmesi



İşbu sözleşme ........................... tarihinde
(1) ............................ (“Şirket) ile
(2) ............................ (“İşçi) arasında aşağıdaki şartlarla aktedilmiştir:
İşçi’nin Şirket tarafından istihdam edilmesi karşılığında taraflar aşağıdaki şekilde anlaşmışlardır:
1) İşçi çalıştığı süre boyunca ve işin sona ermesi veya işten çıkarma sebeplerinin ne olduğuna bakılmaksızın işin sona ermesinden sonra da ............ (ay, yıl, vs.) boyunca Şirket ve onun külli ve cüz’i haleflerinin işiyle (firmasıyla) doğrudan veya dolaylı olarak rekabet etmeyeceğini kabul eder.
2) Buradaki kullanımıyla “rekabet etmeme” terimi, İşçi’nin Şirket’in şimdiki işi veya Şirket’in çalışma (istihdam) süresi boyunca gerçek anlamda (esaslı olarak) iştigal) edeceği diğer iş aktiviteleriyle önemli ölçüde benzer veya bunlarla rekabet halinde olan bir işe sahip olmayacağı, böyle bir işi idare etmeyeceği, işletmeyeceği, böyle bir işte danışman olarak hareket etmeyeceği veya böyle bir işte çalışmayacağı manasına gelecektir.
3) İşçi, Şirket’in işbu sözleşmeye itimat ederek kendisinin ticari sırlara, müşterilere ve diğer gizli verilere erişmesine izin vereceğini ve bu sözleşme hükümlerinin Şirket’i ve onun itibarını korumak için oldukça gerekli olduğunu kabul ve beyan eder. İşçi bu bilgileri gizli tutacağını ve bu bilgileri kendi yararına kullanmayacağını veya herhangi bir üçüncü kişiye ifşa etmeyeceğini kabul eder.
4) İşbu sözleşme taraflar ile onların külli ve cüz’i halefleri üzerinde bağlayıcıdır.
Taraflar yukarıda yazılı tarihte işbu sözleşmeyi imzalamışlardır. …/…/…
ŞİRKET
Kaşe
İmza
İŞÇİ
Adı ve Soyadı
İmza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder