19 Mayıs 2017 Cuma

İşçi İş Sağlığı Ve Güvenliği Talimat, Taahhütname (İŞÇİ)

       ……………………………. LTD. ŞTİ

İşçi İş Sağlığı Ve Güvenliği Talimat, Taahhütname
(İŞÇİ)

……….LTD ŞTİ ……………………………….. inşaatı işinde görev yapan tüm teknik personel 4857 sayılı İş Yasası ve bu yasaya bağlı olarak çıkarılan;
-İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ,
-YAPI İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ,
başta olmak üzere,yapı işlerinin yapıldığı yerlerde uygulanacak diğer yönetmelikler çerçevesinde,yürütmekte oldukları işlerle ilgili olarak aşağıda belirtilen kurallara uymakla yükümlüdürler.
1-Her işçi, görev yaptığı bölüm dahilinde, iş güvenliği önlemlerini, işin başında, işin devamında ve işin sonunda, bizzat almak, uygulamakla yükümlüdür. Bu işlemleri yaparken,Teknik personel ve İş Güvenliği Mühendisinden her türlü teknik ve yasal bilgileri alabilir.Yürüttüğü işle ilgili olarak, görevli olduğu bölümde, kendisinden kaynaklanan, kendisine veya birlikte çalıştığı diğer işçiye, meydana gelebilecek iş kazasından da işçi müteselsilen sorumlu olacaktır.
2-Her işçi, görevli olduğu bölümde, yürütmekte olduğu işle ilgili, oluşabilecek riskleri istediği sıklıkla yazılı olarak birim amiri vasıtasıyla İş Güvenliği birimine iletecektir. Çalışılan bölümde, alınması gereken iş güvenliği önlemleri, kendisine, İş Güvenliği birimi tarafından yazılı olarak verilecek, önlemleri işçi uygulayacaktır. Bu uygulamada amaç, iş güvenliği önlemlerinin, işin yürütümünün bir parçası olduğu anlayışının, işyerimize hakim kılınmasıdır. Uygulamada, çalışan diğer işçiden kaynaklanan aksaklıklarla ilgili olarak, şirket disiplin yönetmeliği ivedilikle, işçi tarafından teknik personele bildirilmek sureti ile teknik personelin şirket disiplin yönetmeliğini devreye sokmasını sağlatmış olacak, aksi takdirde ilgili işçi müteselsilen sorumlu olacaktır.

Yukarıdaki tüm maddeler tarafımdan dikkatlice okunup anlaşılmıştır.Tüm bu kurallara     uyacağımı taahhüt ediyorum,yukarıda belirtilen kurallara uymadığım takdirde hizmet akdimin bildirimsiz fesih sebebi olduğunu peşinen kabul ederek imzalıyorum

Teknik Personelin
Adı-Soyadı:                                                                                      

Tarih-İmza: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder