25 Aralık 2016 Pazar

SÖZLEŞME – Part-time çalışma



İŞVEREN
Şirket  ünvanı                      :                         
Temsilcisi                             :                         
Adresi                                   :                         
SSK işyeri sicil no               :                         

İŞÇİ
Adı, soyadı                           :                         
Adresi                                   :                         
Baba adı                               :                         
Doğum yeri ve tarihi          :                         
SSK sicil no                         :                         
Eğitim durumu                    :                         

Yukarıda belirtilen sözleşme tarafları arasında aşağıdaki belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde işbu Part-time İş Sözleşmesi (bundan böyle “sözleşme” olarak anılacaktır) akdedilmiştir.

İŞÇİNİN ÇALIŞMA YERİ                    : İşverenin ………………….. ofisi/işletmesi/fabrikası vs. ve işveren ya da vekilinin göstereceği yerler.
YAPILACAK İŞ                                    :
SÖZLEŞMENİN SÜRESİ                  : Bu iş sözleşmesi, …/…/….. tarihinde başlamış olup, belirsiz sürelidir.
İŞE BAŞLAMA TARİHİ                       : …/…/….
DENEME SÜRESİ                              : Deneme süresi iki (2) aydır. Taraflar, bu süre içinde iş sözleşmesini ihbarsız ve tazminatsız feshedebilirler.
ÇALIŞMA SÜRELERİ                        : İşçinin haftalık çalışma saati x saat olup aylık çalışma saati x x 4 hafta = x saattir. Haftalık çalışma süreleri aşağıdaki gibi  belirlenmiştir:
                …………. günü                    00.00 – 00.00 arası
                …………. günü                    00.00 – 00.00 arası
                …………. günü                    00.00 – 00.00 arası
İşçi bu maddede çalışma şekil ve şartlarını peşinen kabul eder.
FAZLA ÇALIŞMA                                : İşçi, işverence talep edildiğinde fazla çalışma yapmayı peşinen kabul eder. 
ÜCRET                                                 : İşçinin saat NET ücreti YTL olup, XX saat çalışması karşılığı net,- YTL ödenecektir. İşçinin ücreti kural olarak imza karşılığında  kendisine ödenir.
FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ                : İşçinin her bir saat fazla çalışması için işverence ödenecek fazla çalışma ücreti, işçinin normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının % 25 artırılmış tutarıdır.
ÜCRET ÖDEME ZAMANI                 : Ücret ayda bir, mücbir sebep olmadıkça, her ayın son iş gününde ödenir.
ÖZEL ŞARTLAR:
1.            İşverenin, işçilerin bir bölümüne veya tümüne sözleşme dışı, süreklilik arzetmeyen teşvik niteliğindeki nakdi ve gayri nakdi ödemeler, bakımından kazanılmış     hak niteliği taşımamaktadır.
2.            İşçi, işyerinde, çalışma mevzuatı ve işveren tarafından belirlenmiş bulunan çalışma şartlarına, iş disiplinine, iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına, işveren      tarafından çıkartılmış ve çıkartılacak olan yönetmelik, genelge, sirküler, talimat gibi düzenlemelere uymayı, taahhüt, kabul ve beyan eder.
3.            Özel şartlar b. maddesinde belirtilen kurallara uymayan işçinin uğrayacağı kazalardan işveren sorumlu değildir.
4.            İşçi, işverenin talebi ile fazla çalışma yapmayı peşinen taahhüt, kabul ve beyan eder. 
5.            İşçi, işverene ve işyerine ait her türlü iş sırlarını saklamak ve işverene zarar verecek davranışlarda bulunmamakla yükümlüdür.
6.            İşçi, işyerindeki makine, alet ve teçhizatı usulüne uygun olarak ve özenle kullanacak olup, görevi ile ilgili olmayan işlerle uğraşmamayı, kendisine teslim      edilmemiş makine, alet ve edevatı kullanmayacaktır.
7.            İşçi, kendisine işinde kullanılmak üzere teslim edilen malzeme, araç ve gereçleri işyeri dışına çıkaramaz, amacı dışında kullanamaz.
8.            İşçinin, işyerine, alkollü içki veya uyuşturucu madde almış olarak gelmesi, bu maddeleri işyerinde kullanması, çalışması ile ilgili olmayan eşya ve maddeler ile          taşıması ve  kullanılması yasaklanmış maddeleri işyerine sokması yasaktır.
9.            İşçi, İş Kanunu’na göre hak kazanacağı yıllık ücretli iznini, işverenin iş şartlarına göre belirleyeceği zamanda kullanmayı kabul eder.
10.          İşçi, iş sözleşmesinin feshinde, kendisine teslim edilmiş bulunan her türlü demirbaş eşyayı eksiksiz olarak teslim etmeyi, kendi kasıt veya kusurundan           meydana gelmiş zararlar varsa, tazmin etmeyi taahhüt eder.
11.          İşveren, işçinin ücretini ve bu sözleşme ile İş Kanunu’ndan doğan diğer haklarını süresinde ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

UYUŞMAZLIK      : Bu iş sözleşmesinde yer almayan hususlarda İş Kanunu ve diğer ilgili mevzuat uygulanır. Sözleşmenin uygulanmasında çıkacak uyuşmazlıklarda, ............ mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
Toplam iki (2) sayfadan işbu Part-time iş sözleşmesi,       /        / 200x tarihinde taraflarca iki nüsha olarak düzenlenmiş, okunarak imzalanmıştır.



İŞVEREN VEYA VEKİLİ                                                                    İŞÇİ
Adı, soyadı, imza, kaşe                                                                    Adı, soyadı, imza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder