25 Aralık 2016 Pazar

Denkleştirme esasına göre çalışma



İŞVEREN
Şirket  ünvanı       :                         
Temsilcisi             :                         
Adresi                    :                         
SSK işyeri sicil no:                         

İŞÇİ
Adı, soyadı                           :                         
Adresi                                   :                         
Baba adı                               :                         
Eğitim durumu                    :                         
İşyeri özlük no                     :                         
SSK Sicil No                        :                         
T.C. Kimlik No                     :                          
Doğum Yeri ve Yılı              :                         
İkâmetgâh Adresi               :                         
Telefon (Ev/cep)                 :                         
Sözleşmenin
Başlangıç  Tarihi                 : …/…/…
Bitiş Tarihi                            : …/…/…              
Sözleşmenin Türü              : Denkleştirme esasına göre çalışma
Ücret (Brüt)                          : .......................
Yapılacak işin konusu        :                         

Taraflar aşağıdaki şart ve hükümler temelinde, işbu sözleşmeyi akdetmiştir:

1.            İşyerinde yoğunlaştırılmış çalışma uygulanacaktır. Bu nedenle ..../..../..... ile ...../....../....... tarihleri arasındaki iki aylık süre içerisinde adı geçen işçi denkleştirme          esasına göre çalışmayı kabul etmiştir.
2.            Denkleştirme süresi içerisinde bazı haftalar 36 saat çalışacak, bazı haftalar da 45 saatlik süre aşılarak 54 saat çalışılacaktır. Denkleştirme süresi içinde hangi   hafta 45 saatlik sürenin üzerinde veya altında çalışılacağı işveren tarafından, bir önceki haftanın son iş günü işyerinde ilan edilmek suretiyle işçilere duyurulacaktır.
3.            Yoğunlaştırılmış çalışma süresinde günlük en fazla çalışma süresi olan 11 saatten (haftada 66 saat) daha fazla çalışılmayacaktır. Ayrıca işin niteliği ve         şartlarına göre işin başlama ve bitiş saatleri işçiler için farklı şekilde düzenlenebilir ve gerektiğinde değiştirilebilir.
4.            İşçi yoğunlaştırılmış çalışma haftasında işi terk edip işverenin hizmeti yerine getirmesinden dolayı zararına sebebiyet vermişse, işverenin tazminat haklı saklıdır.
5.            Denkleştirme süresi içerisinde işçinin bir ay fazla çalışıp diğer ay az çalışmasından dolayı aylık ücretinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.
6.            Denkleştirme süresi içerisinde bazı haftalar 45 saati aşsa bile işçiye fazla çalışma ücreti ödenmeyecektir. Herhangi bir nedenle işçi veya işveren açısından              denkleştirme süresini etkileyen bir zorlayıcı durumun ortaya çıkması durumunda işçinin çalıştığı süreler dikkate alınarak denkleştirme sonucunda 45 saati aşan             süreler için fazla çalışma ücreti ödenecektir.
7.            İşin yoğunlaştırılması nedeniyle iş güvenliği ve işçi sağlığı kurallarına taraflar dikkat edeceklerdir. İşçi istendiğinde hizmet içi veya görevin gerektirdiği diğer   eğitimlere katılmak zorundadır.
8.            İşçi vardiyalı çalışmayı, fazla mesai yapmayı, ulusal bayram ve genel tatil günleri ile hafta tatilinde işveren talep ettiği halde çalışmayı peşinen kabul etmiştir.
9.            Bu sözleşme ile taraflar her 2 ayda yapılan çalışmaları bir bütün olarak kabul etmişlerdir. Sözleşmede yer almayan hususlarda iş kanunu ve diğer ilgili mevzuat              uygulanır.

Uyuşmazlık halinde .................... mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.





İşbu sözleşme, toplam dokuz (9) madde, iki (2) sayfadan ibarettir. Taraflarca imzalanmış birer nüsha her iki tarafa teslim edilmiştir. Aykırılıkların ya da  uyuşmazlıkların  bulunması halinde İşçi’nin elindeki suret asıldır. Sözleşme işe başlama tarihi olan ………………….’de yürürlüğe girecektir.

…………………. (yer) ……………… (tarih)


İŞVEREN/Vekili

Temsilen

(Adı, soyadı, imza, kaşe)


……………………………..
Müdür




İŞÇİ
(Adı, soyadı, imza, kaşe)



…………………………………

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder