25 Aralık 2016 Pazar

Belirli süreli iş sözleşmesi



İŞVEREN                              :                         
Temsilen                              :                         
Ünvanı                                  :                         
Adresi                                   :                         
SSK İşyeri Sicil Nosu         :                         

PERSONEL
Adı Soyadı                           :                         
SSK Sicil No                        :                         
T.C. Kimlik No                     :                         
Doğum Yeri ve Yılı              :                         
İkâmetgâh Adresi               :                         
Telefon (Ev/cep)                 :                          
Sözleşmenin
Başlangıç  Tarihi                 : …/…/…
Bitiş Tarihi                            : …/…/…              
Sözleşmenin Türü              : Belirli süreli
Ücret (Brüt)                          :....................... YTL/aylık
Yapılacak işin konusu        :
Deneme süresi                  : (   ) aydır / yoktur

Sözleşmede adı geçen işveren deyimi, …..............’ni, personel deyimi ise bu sözleşmede ismi geçen .......................’yı ifade eder.



1.            Personelin hak ve yükümlülükleri:

1.1          Personel, tecrübe ve mesleki birikimine uygun olarak, şirketin vereceği  bütün işleri ve görevleri yapmayı kabul ve taahhüt eder. Bu hizmetleri karşılığında      belirtilen aylık ücret dışında herhangi bir ücret talep edemez.
1.2          Personel, görevin ifasında ve işyeri disiplininin sağlanmasında; şirketin talimatlarına  işveren tarafından belirlenen çalışma kurallarına, işyerinin genel               politikalarına uyacağını kabul ve taahhüt eder.
1.3          Personel, verilen işi özenle yapmak, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymak, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine riayet etmekle yükümlüdür.
1.4          Personel, görevi nedeniyle kendisine ve bağlı bulunduğu  birime teslim edilen demirbaş, her türlü mefruşat, elektronik teçhizat vb. eşyanın muhafazasından,          hasar ve ziyan görmesinden sorumludur.
1.5          Personel, görevi nedeniyle sahip olacağı  işverenin ve işyerinin sırlarını üçüncü şahıs ve kurumlara veremez.
1.6          İşçinin bu hükümlere aykırı hareket etmesi halinde işverenin tazminat hakkı saklıdır.
1.7          Personel, işverenin yazılı izni olmadan başka herhangi bir kuruluş, şirkette çalışamaz, ortak olamaz, herhangi bir sıfatla görev alamaz. İşveren izin verip     vermemekte serbesttir.
1.8          Personel, gerektiği takdirde işyeri içinde unvanı veya niteliği benzer yahut birbirine yakın başka işlerde veya muvafakat aranmaksızın geçici veya devamlı olarak    işveren tarafından görevlendirilebilir.
1.9          Personel, görülen işin niteliğinde benzerlik olması şartıyla işçilerin işverene bağlı ve büyükşehir belediye sınırları içindeki bir başka işyerine nakledilebilir.
1.10        Personel, işveren tarafından tespit edilen günlük ve haftalık mesai çalışma saatleri ile  ilgili düzenlemelere uymak zorundadır. Personelin işveren tarafından   belirlenen ve işyerinde ilan edilen çalışma saatlerine uymaması ve mesaiye geç kalması halinde çalışmadığı saat ücreti kesilir. Bir ay içinde iki defa geç gelen                personele ihtar verilir. İhtar almış personel bir daha işe geç kalırsa o gün işbaşı yaptırılmaz ve işe gelmemiş kabul edilir ve o günkü ücreti ile hafta tatili ücreti               kesilir.
1.11        Personel, ücretleri brüt ücrettir. Personel yıl içerisinde  farklı gelir vergisi  dilimlerine tabi olması, yasal mevzuatın devlet tarafından değiştirilmesi ve benzeri              durumlarda meydana gelecek  ücret değişikliklerini kabul eder.
1.12        Personel, ay sonunda tahakkuk eden ve kendisine  ücret bordrosu ile bildirilen ödemelere bir hafta içerisinde yazılı olarak  itiraz eder. Bir hafta içerisinde itiraz               da bulunulmaması halinde  bordroya mutabık kalındığını kabul eder.
1.13        Personel, istendiğinde fazla çalışma yapmayı, gereğinde telafi çalışmayı, bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayı peşinen kabul eder.
1.14        Çalışılan ulusal bayram ve genel tatillerde çalışılan her gün için bir günlük ücret ödenir. Fazla mesai yapılması halinde fazla mesainin her bir saati karşılığında       normal saat ücretinin %50 fazlası ödenir.
1.15        Hafta içinde kendisine hafta tatili verilen personel için pazar günü “iş günü” niteliğindedir. Personel, haftalık normal çalışma süresini, işyerinde haftanın              çalışılan günlerine, günde onbir saati aşmamak koşulu ile farklı şekilde dağıtılabileceğini kabul eder. Bu halde, iki aylık süre içinde işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık çalışma süresini aşamaz.
1.16        Personel, istendiğinde hizmet içi veya görevin gerektirdiği diğer eğitimlere katılmak zorundadır. Bu çeşit personelden zorunlu hizmet talep edilebilir.
1.17        Personel, ikamet adresinde değişiklik olursa bunu yazılı olarak bir hafta içinde işverene bildirmek zorundadır. İşçinin yasal tebligat adresi işyerindeki adrestir.



2.            İşverenin hak ve yükümlülükleri

2.1          İşveren, personele ücretini çalıştığı her ayı takip eden ayın ilk haftası içerisinde ödeyecektir.
2.2          İşveren, işçilik haklarını ödemek, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymak, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almakla yükümlüdür.
2.3          Personelin ücretine yapılacak zam tamamen işverenin takdirindedir.
2.4          İşveren, personele evlilik halinde, ana-baba-kardeş-eş ve çocukların ölümü halinde, eşinin doğum yapmasında İş Kanunu uyarınca tespit edilen izinleri verir.                 Ancak, bu izinlerin ücretinin ödenip ödenmeyeceği tamamen işverenin takdirindedir. İşveren, İş Kanunu’nda belirtilen kıdeme göre yine bu kanunda öngörülen        ücretli izni vermek zorundadır.
2.5          İşçinin talep ettiği ücretsiz izinlerin verilip verilmemesi tamamen işverenin takdirindedir. Ücretsiz izin süresince işçiye herhangi bir ücret ödenmez. Bir haftaya      kadar verilen ücretsiz izinlerde hafta tatili ücreti kesilmez ve işçi çalışmadığı halde hafta tatili ücretine hak kazanır. Bir haftayı aşan ücretsiz izinlerde hafta tatili               ücreti kesilir.


3.            Sözleşme süresi, feshi ve tazminat

3.1          Taraflar, yukarıdaki maddelerde yazılı sorumluluklarını yerine getirmez ise karşı tarafa sözleşmeyi herhangi bir tazminat ödemeden feshetme hakkı doğduğunu       kabul ve taahhüt etmişlerdir. İşyeri insan kaynakları yönetmeliği ve ekleri hizmet akdinin devamı niteliğindedir.
3.2          Sözleşme, tarafların karşılıklı anlaşması halinde bitiş tarihinden önce feshedilebilir. Sözleşmenin bitiş tarihinde, önceden herhangi bir bildirime gerek            kalmaksızın sözleşme kendiliğinden sona erer. Sözleşme süresinin bitiminde tarafların mutabakatı dahilinde sözleşme aynı şartlarda uzatılmış olur.


4.            Diğer hükümler 

4.1          Sözleşmede düzenlenmemiş konularda kanun ve mevzuat hükümleri saklıdır.
4.2          Uyuşmazlık halinde ……… mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.

İşbu sözleşmesi dört (4) madde, üç (3) sayfa ve 2 (iki) nüsha düzenlenmiş olup, taraflarca okunarak imza altına alınmış ve her bir tarafa imzalı birer sureti teslim edilmiştir.
İstanbul, …/…/200x

İŞVEREN
……………………. (Ünvanı) 
temsilen
………………………..(Adı, Soyadı, Görevi, İmzası)                                                         

PERSONEL
………………………..(Adı, Soyadı, İmzası)                                                          eki nüsha geçerli kabul edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder