25 Aralık 2016 Pazar

Sorumlu Yönetici Sözleşmesi



1.            Taraflar

Adı, soyadı/unvanı              :                         
Adresi                                   :                         
Tel                                         :                         
Faks                                      :                         
e-mail                                   :                         
(bundan böyle “işveren”)


Sorumlu Yönetici                :                         
Adı, soyadı                           :                         
SSK No                                 :                         
Mezun Olduğu Okul           :                         
Diploma No                         :                         
Oda Üye No                         :                         
Doğum Yeri ve Tarihi         :                         
İkametgah Adresi               :                         
(bundan böyle “sorumlu yönetici”)

Taraflar arasında aşağıda belirtilen şart ve hükümler temelinde sözleşme akdedilmiştir.


2.            Sözleşme konusu

Sözleşmenin konusu, (“İş Yerinin Ticari Ünvanı”)’de SORUMLU YÖNETİCİ olarak çalışacak olan   (“Sorumlu Yöneticinin Adı Soyadı”)’nın görev, yetki ve sorumluluklarının; çalışma şartlarının belirlenmesidir.


3.            Yasal dayanak

...... sayılı kanun, .......................... malzemeleri üreten işyerlerinin çalışma izni ve üretim izni işlemleri ile sorumlu yönetici istihdamı hakkında yönetmelik ve ilgili tebliğ ve talimatlar.


4.            Sorumlu yöneticinin tanımı, görevi, hak ve yükümlülükleri

4.1          Sorumlu yönetici, .......... sayılı yasa ve bağlı yönetmeliklerinde belirtilen sorumlulukları yerine getirmek zorundadır.
4.2          Sorumlu yönetici, sözleşme md. 3’de belirtilen mevzuatla ilgili görevlerinin gerçekleştirilmesinde ve aksatılmadan yürütülmesinde gerekli her türlü araç gereç ve           imkanı işverenden istemeye yetkilidir.
4.3          İşveren, sorumlu yöneticinin görevlerini yerine getirmesini engelleyemez veya geciktiremez. İşveren’in tutumu nedeniyle sorumlu yöneticinin görevlerini yerine          getirmekte engellendiği durumlarda, sorumlu yönetici taraflar arasında yapılan sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkına sahiptir.
4.4          İşletmede sorumlu yöneticinin uygun görmediği ürün satışa arz edilemez.
4.5          506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince çalışan sorumlu yönetici sigortalı olmak zorundadır.
4.6          Sorumlu yönetici aylık net (sigorta, vergi. vb. kesintiler sonunda)  ................................. YTL ücret alacaktır.
4.7          İşveren sorumlu yöneticinin ücretini her ayın en geç ........ gününe kadar  ödeyecektir.
4.8          Sorumlu yöneticinin ücreti her yıl kayıtlı olduğu meslek odasının belirlediği taban ücretin altında kalmayacak biçimde arttırılacaktır.



5.            İşverenin hak ve yükümlülükleri

5.1          Sorumlu yönetici’nin atanması noter onaylı sözleşmenin odaya sunulmasını takiben alınacak olan sorumlu yönetici belgesi ile yapılır.
5.2          İşveren ilgili mevzuat hükümleri uyarınca sorumlu yöneticinin yükümlülüklerini ifa etmesi için sorumlu yöneticiye  gerekli şartları sağlamakla yükümlüdür.
5.3          İşveren ilgili mevzuat hükümleri uyarınca ilgili görev ve sorumlulukların  dışında sorumlu yöneticiden başka bir  iş talep edemez.
5.4          İşveren ilgili mevzuat gereğince ifa edilmesi gerekli görevlerin ifası için kolaylık sağlanması için işletmenin uygun bir yerinde sorumlu yöneticiye bir oda ve          içerisine gerekli araç ve gereci sağlamak zorundadır.


6.            Çalışma günleri

6.1          Sorumlu yöneticinin işyerinde haftalık çalışma günleri ve saatleri aşağıdaki gibidir:

PAZARTESİ            SALI        ÇARŞAMBA          PERŞEMBE         CUMA          C.TESi            PAZAR

  SAAT                   .............         .............                  .............                 .............        .............            .............

6.2          Sorumlu yöneticiler çalışma saatleri içerisinde başka bir işte çalışamazlar.


7.            Fesih

7.1          Taraflar karşılıklı olarak anlaştıkları taktirde sözleşmeyi süresinden önce fesh edebilirler.
7.2          Sözleşme’nin fesh edilmesi halinde durum, işveren tarafınca ............... Bakanlığı İl ve/veya İlçe Müdürlüğü’ne bildirilir. sorumlu yönetici ise, ilgili odaya ve               .................... Bakanlığı İl ve/veya İlçe Müdürlüğü’ne sorumlu yöneticilikten ayrıldığını gösterir belgeyi gönderir.
7.3          Sorumlu yönetici işten ayrılmak istediği takdirde bir (1) ay önceden iş yerine yazılı olarak bildirir.
7.4          Sorumlu yöneticinin işten çıkartılmak istenmesi hâlinde aynı işlemler iş yeri tarafından yerine getirilir.


8.            Diğer hükümler

8.1          Bu anlaşmanın baş tarafında yazılı adresler kanuni ikametgah ittihaz edilmiş olup bu adreslere yapılacak her türlü tebligat kanunen geçerli sayılacaktır. Sorumlu          yönetici kendisine yapılacak her türlü tebligat kanuni ikametgahına yapılmış sayılacaktır.
8.2          Sözleşmenin bir hükmünün geçersizliği, sözleşmenin tümünün geçersizliği anlamına gelmez. Geçersiz olan hüküm tarafların mutabakatı dahilinde yazılı hüküm              ile değiştirilecektir.
8.3          Tarafların bu sözleşmede mevcut adresleri, resmi tebligat adresleri olup, tebligat adresi değişikliği, 3 ( üç ) gün içinde yazıyla bildirilmedikçe, bu adreslere             yapılacak tebligat, tebligatın adrese ulaştığı tarihte yapılmış sayılacaktır.
8.4          Uyuşmazlık halinde, …………. mahkemeleri ve icra müdürlükleri yetkilidir.


Bu madde ile birlikte sekiz (8) ana hükümden ve iki (2) sayfadan ibaret sözleşme, taraflarca okunarak imza altına alınmış ve her bir tarafa imzalı birer sureti teslim edilmiştir.


………………… (yer) …./…/…. (tarih)


İşveren
……………………. (Ünvanı)

temsilen

(Adı, soyadı, imza, kaşe)


………………………..


İşi Alan
(Ünvanı)

temsilen

(Adı, soyadı, imza, kaşe)


………………………..                                                                                                                                                                                                                                                    Ek: imza sirküleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder