2 Temmuz 2017 Pazar

Müşteri Kayıt Sözleşmesi

•        Talebin geçerli olması için, ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd.Şti. tarafından satış sözleşmesinde belirtilen ön ödemenin, belirtilmemişse toplam bedelin en az %25’inin ödenmesi gereklidir.
•        Broşür ve diğer yayınlarda belirtilen ücretler organizasyonda yapılmış olan tarifeler ve kambiyo rayiçlerine göre yapılmış olup, bu tarife ve rayiçlerde meydana gelebilecek değişiklikler ve mali yükler bu fiyatlara aynı oranda yansıtılır. Bu gibi durumlarda yolcuların iptal ve/veya tazminat hakları olamaz.
•        Tüm ödeme şartlarının müşteri tarafından yurt içi turlarda tur hareket tarihinden en az (7) gün önce, yurt dışı turlarda tur hareket tarihinden en az (15) gün önce yerine getirilmesi gerekir. Gezi ücretinin bu süre içinde ödenmemesi halinde ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti. yolcunun geziden vazgeçtiğini kabul ederek iptal şartlarını uygular.
•        Müşteri tarafından herhangi bir nedenle yapılacak iptallerde;
a.     Vazgeçme tarihi gezi hareket tarihinden 30 gün öncesine kadar ise müşteri tarafından yatırılan tur bedelinin tamamı iade edilir.
b.     Tur hareket tarihinden 30 ila 15 gün önce vazgeçilirse gezi ücretinin %10'u
c.      Tur hareket tarihinden 14 ila 8 gün önce vazgeçilirse gezi ücretinin %25'i
d.     Tur hareket tarihinden 7 ila 1 gün önce vazgeçilirse gezi ücretinin %40’ı geri verilmez. Ayrıca ulaştırma araçları ve konaklama tesislerine yolcu adına yapılan ödemeler veya yapılacak zorunlu ödemeler veya söz konusu işletmelerin uygulayacağı kesintiler yolcuya aynen intikal ettirilir. Gerek tesisler, gerekse hava ve karayolları şirketlerinin iptallerle ilgili aleyhte koşulları ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti iptal koşullarından önce geçerlidir.
•        ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti, kendi iradesi dışında oluşan nedenlere veya tura katılan kişilerin yeterli sayıya ulaşamamalarına bağlı olarak hiçbir sorumluluk taşımaksızın turlarını iptal etme veya hareket saatlerini, duraklama yerlerini, ulaşım şirketlerini, konaklama tesislerini, programda belirtilen standartlara bağlı kalmak koşulu ile, önceden haber imkânı bulmasa bile, değiştirme veya yolcusunu başka bir acenteye devretme hakkına sahiptir. Önceden haber vermek koşulu ile gezi tarihlerinde kaydırmalar yapılabilir.
•        Geziye çıkmadan veya gezi esnasında meydana gelebilecek herhangi bir siyasi olay, grev, tabii afetlerden, teknik, ekonomik olaylardan veya devletler arası ilişkilerden doğabilecek değişikliklerden, taşıyıcı şirketlerin yapabilecekleri değişiklik veya gecikmelerden dolayı ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti sorumlu tutulamaz.
•        ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti taşıma ve konaklama şirketleri ile müşteri arasında aracı konumundadır. Taşıma ve konaklama ile ilgili, ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti ile ilgili olmayan herhangi bir sebepten dolayı ve taşıma ve konaklama esnasında meydana gelebilecek kaza, sağlık problemi, eşya kaybı, çalınması veya hasarlardan ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti sorumlu tutulamaz. ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti söz konusu olaylar öncesinde ve sonrasında müşteriye yardımcı olur.
•        Yurdışı gezilere (Kıbrıs dâhil) iştirak edenlerin kanunların müsaade ettiği şekilde vatandaş haklarına sahip olmaları, kanunla istenilenleri yerine getirmeleri ve gezi süresince geçerli pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Yurdışı gezilerde gerekli olan vizelerin hazır olmasından yolcular sorumludur. Acentamız bu konuda size yardımcı olacaktır. Herhangi bir gecikmeden doğabilecek aksiliklerden veya vize verilmemesinden acentamız sorumlu değildir.
İ.      Acentamızın bu işlemleri yapabilmesi için yolcunun, pasaportu, gerekli evrakları ve vize ücretlerini seyahat tarihinden en geç 15 gün önce acenta satış sorumlusuna teslim etmiş olması gerekir. Acentanın aldığı vizenin tarih ve içeriği müşteri tarafından kontrol edilmelidir. Aksi takdirde doğabilecek sorunlardan acenta sorumlu değildir. Acenta vize işlemlerinde aracıdır, sorumluluk tamamiyle yolcuya aittir.
•        Yurtiçi veya yurtdışı ulaşımı acentamız tarafından sağlanan turlarda müşterilerin ulaşım tarihinden 2 (iki) iş günü önce acentamıza telefon ile konfirmasyon talep etmeleri ve belirtilen saatlerde randevu yerinde olmaları şarttır. Aksi durumlarda doğabilecek sorunlardan ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti sorumlu tutulamaz.
•        Otelde varış günü, odalar saat 14:00' de yolcuya teslim edilir, otelden ayrılış günü ise yolcunun en geç saat 11:00'de odayı teslim etmesi gereklidir.
•        İlan edilmiş fiyatlara dâhil olan yemekler, tatil merkezleri ve gezi programlarında belirtilmiştir. Gerek otellerde, gerek seyahat vasıtalarında verilen yemekler, grup yemekleridir, ekstralar ve normal yemek salonu dışında alınan servisler için gerekli masraflar yolcular tarafından konaklama yerini ve/veya vasıtayı terketmeden ödenmelidir.
•        Broşür veya ilanlarda belirtilen uçak, vapur, tren yolculuklarındaki hareket saatleri ilgili müesseselerin resmi programlarına göre ayarlanmıştır. Bu saatlerin ve parkurların değiştirilmesinden ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti. sorumlu tutulamaz.
•        Uçak yolculukları, ilgili hava yollarının seferlerindeki turist mevkide ayrılmıştır. Seyahat yürürlükte bulunan yolcu ve bagaj şartlarına tabidir.
•        Vapur ve otobüs, yolculuklarındaki kamara ve yerlere en iyi biçimde ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti tarafından organize edilir. Yurt dışı otobüs turlarında yer numaraları her gün değişir. Yurt içi otobüs turlarında yer numaraları hareket tarihinden evvel kayıt önceliğine göre ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti tarafından organize edilir. Ancak, ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti elde olmayan nedenlerden ötürü yer numaralarını değiştirme hakkına sahiptir. Dönüşlerde, gidişteki koltuk numaraları taahhüt edilemez.
•        Bu formun doldurulması esnasında yapılabilecek hatalardan ötürü ... Turizm Seyahat Ticaret Ltd. Şti hiç bir sorumluluk kabul etmez. Bu formu teslim alan kişinin özellikle tarihleri ve alınan servisleri kontrol etmesi gerekir.
•        Arka tarafta isimleri bulunan, geziye katılacak kişiler, işbu madde ile birlikte yukarıda yazılı tüm maddeleri (kayıt işlemleri bir başkası tarafından yapılmış ve imzalanmış olsa dahi) okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırlar.
R.     Herhangi bir ihtilal halinde … Mahkeme ve İcra Daireleri Yetkili kılınmıştır. .../.../...
FİRMA
Kaşe
İmza
MÜŞTERİ
Adı ve Soyadı
İmza


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder