21 Ocak 2017 Cumartesi

Kamp & Koğuş Talimatı -III-

1. Çalışma saatleri içerisinde görevliden ve doktor izni ile istirahatlı olanlardan başka hiçbir kimse koğuşta kalamaz.
2. Koğuşlarda herkes kendine ayrılan yatakta yatacak ve somyalar arasında yeterli mesafede boşluk bırakılacaktır.
3. Koğuşlarda yan tarafta adları ve soyadları yazılı ve onaylı liste dışında şantiye dışından kişiler veya ziyaretçiler koğuşta kalamaz.
4. Koğuşlar, her gün toz kaldırmayacak şekilde koğuş sorumlusu tarafından süpürülüp temizlenecek, 6 ayda bir böceklere karşı ilaçlama yapılacaktır.
5. Koğuş pencerelerindeki vasistaslar, gündüz sürekli açık bırakılarak havalandırılacaktır.
6. Koğuşların duvarlarına çivi çakmak, elbise asmak yasaktır. Elbiseler dolaplarda saklanacaktır.
7. Koğuşlarda yatağa iş elbiseleri ile yatmak veya oturmak kesinlikle yasaktır.
8. Koğuşlarda bulunan yangın tüplerinin her altı ayda bir koğuş sorumlusu tarafından kontrolları yaptırılacak, tüpler yangınla mücadele eğitimi görmüş elemanlarca kullanılacaktır.
9. Mangal veya maltuz gibi vasıtalarla yahut borusuz gaz sobası, elektrik ocağı, piknik tüpü ile ısıtma yapmak yasaktır. Isıtma işlemleri sadece yemekhanede ayrılan ocaklarda yapılacaktır.
10. Koğuşlar, geceleri yatma saatine kadar, tuvaletler sürekli aydınlatılacaktır. Tüpgaz veya gazyağı lambası kullanılmayacaktır.
11. Koğuşlarda yemek pişirmek, yemek yemek ve TV seyretmek yasaktır.
12. Depo veya ambarlarda işçilerin kalması veya yatması yasaktır.
13. Koğuşların temizliğinden, bakımından ve yönetiminden...........................................................sorumludur.
14. Koğuşlarda soba (odun veya kömür) yakıldığında soba düzgün ve borulu olacak, boruların dışarı çıkışları izoleli ve boru dirsekle saçağı aşacak şekilde düzenlenecektir. Sobaların altında saç kaplı bir tabla bulunacak, sobalar koğuş boşken yanar bırakılmayacaktır.Sobalar hiçbir zaman parlayıcı sıvılarla (Tiner, Benzin gibi) tutuşturulmayacaktır. Sobalar yatma saatinden yarım saat önce ve iyice kontrol edildikten sonra söndürülecektir.
15. Bu talimata aykırı davranışta bulunanlar hakkında disiplin cezası uygulanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder