1. Koğuşların temizliği günlük olarak yapılacaktır.
2. Kamp yatar çizelgesi hazırlanacak ve Proje Koordinatörünün onayıyla koğuşlara asılacaktır.
3. İzleme – ölçme takip tablosunda belirtilen periyotlarda ilaçlama yapılacaktır
4. Koğuşlarda herkese bir adet ranza ve kalan kişilerin kullanacağı şekilde kilitli bir bölme dolap bulunacaktır.
5. Koğuşlarda duvarlara çivi çakılması, elbise, poster vb. asılması yasaktır.
6. Koğuşların,hava şartlarına uygun şekilde ısıtılmasının sağlanması gereklidir.
7. Koğuşlarda yatağa iş elbiseleri ile oturmak ve yatmak yasaktır.
8. Tuvaletlerin havalandırma pencereleri sürekli açık olacaktır.
9. Koğuşlarda cam kırılması, iç tesisattan herhangi birinin bozulması gibi hallerde, bunların onarım ve düzeltilmesi orada oturan işçiye aittir. Ancak esaslı tamirat, değişiklik ve düzeltmeler Proje Personel ve İdari İşler Takımı tarafından yapılır.
10. Koğuşlarda kanalizasyon sisteminin bulunmadığı durumlarda fosseptikler gıda maddelerinin depolandığı veya işlendiği yerlere 30 metreden daha yakın bir yerde yapılmayacaktır.
11. Koğuşlar yatma zamanına kadar, koridor ve tuvaletler sürekli olarak aydınlatılacaktır.
12. Koğuşlarda havagazı ile aydınlatma yasaktır.
13. Koğuşlarda piknik tüpü kullanmak, yemek pişirmek ve yemek yasaktır. Ancak yemek yerlerine gitmesinde tıbbi sakınca görülen hasta işçilere, doktorun göstereceği lüzuma göre odalarda yemek yeme izni verilir.
14. Hastalanan işçiler hastaneye veya başka bir odaya nakledilmek suretiyle diğer işçilerden ayrılacaktır.
15. Binaların uygun bir yerinde, işçilerin yatarken veya kalktıklarında el, yüz ve ayaklarını yıkamaları, traş olmaları için yeteri kadar akar sulu lavabolar ve yıkama yerleri bulundurulacaktır.
16. Koğuşlarda çamaşır, elbise vb. yıkanmayacaktır. Her işçi belirlenen yıkama günlerinde yıkanması gereken çamaşırlarını çamaşır torbasına koyarak sabah çamaşırhane görevlisine verecek, akşam ise teslim alacaktır.
17. İşçiler kendilerine verilen koğuşu gereği gibi temiz tutmakla,teslim alındığı şekilde teslim etmekte yükümlüdürler.
18. Kamp amiri tarafından koğuşların temiz ve iyi bir halde bulundurulup bulundurulmadığı uygun zamanlarda denetlenecek ve gereken tedbirler alınacaktır.Bu denetimlerin yapılması için, ilgili işçiye haber verilmesi ve kendisinin bulunması şarttır.
19. İşyerlerinde işçilerin, içinde çalıştıkları yerler ile depo ve ambar gibi yerlerde işçi yatırılması yasaktır. Ancak, bekçi ve nöbetçi gibi kimseleri, görevinin gerektirdiği hallerde, işyerlerinde ayrılan özel bir yerde yatmalarına izin verilebilir.
20. İşveren, duşların kullanma zamanını, saatini, şartlarını ve işçilerin sırasını düzenleyecektir.
21. Kampa malzeme ve personel giriş çıkışları güvenlik gözetimindeki nizamiye kapısından yapılacaktır.
22. Kampa alkollü gelmek, kamp dahilinde her türlü alkollü içki içmek-bulundurmak, uyuşturucu madde kullanmak-bulundurmak, kumar oynamak, yasadışı doküman ve her türlü kesici, delici ve ateşli silah bulundurmak kesinlikle yasaktır.
23. Kamp dahilinde personelin ziyaretçi kabulü mesai saatleri içerisinde olacaktır. Yatılı misafir kesinlikle kabul edilmeyecektir.
24. Saat 23.00’den sonra kampa giriş-çıkışta sessizliğe azami dikkat gösterilecektir.
25. Çevre temizliğine önem verilecek, ortak kullanım mahallerin temizliği korunacak, duvarlara resim asılmayacak, çivi, raptiye vb. çakılmayacaktır. Talepler kamp amirliğine bildirilecektir.
26. Şantiyeden ilişiği kesilen, izne giden veya işe yeni başlayan personel, kamp amirliğine bağlı bulunduğu firma tarafından bildirilecektir.
27. Kamp dahilinde yüksek sesle müzik dinlemek, şarkı söylemek ve her türlü hayvan beslemek yasaktır.
28. Personel özel araçlarına ayrılmış olan park yerine güvenliğe kayıt yaptırarak park edecektir. Kamp içerisine personelin özel aracıyla girmesi yasaktır.
29. Kamp dahilinde olağanüstü bir durum veya yabancı şüpheli bir şahıs farkedildiğinde mutlaka güvenlik elemanlarına ve kamp amirliğine bildirilecektir.
30. Koğuşlarda kalanların kullanımına verilen her türlü malzeme ilgili kişilere zimmetlenmiştir. Meydana gelen her türlü hasardan kullanan kişi sorumlu olup, hasar bedeli hesabından kesilecektir.
31. Koğuş camlarında çamaşır kurutmak yasaktır.
32. Koğuşlardaki elektrik tesisatına müdahale etmek, koğuş dahilinde her türlü ısıtıcı cihaz kullanmak yasaktır.
33. Yapılacak denetimlerde,koğuş dahilinde bulundurulması sakıncalı olan maddeler tespit edildiğinde madde veya malzemeler derhal koğuş dışına çıkarılacak ve sorumlular hakkında rapor tutulacaktır.
34. Duşlarda yüksek sesle şarkı söylemek, diğer personeli rahatsız etmek yasaktır.
35. Duşlarda kesinlikle çamaşır yıkanmayacak ve iş elbiseleri, çizme vb. iş kıyafetleri ile duşlara girilmeyecektir.
36. Duşlarda kullanım sonrası artık malzeme (sabun, şampuan,traş bıçağı vb.) kesinlikle bırakılmayacak ve kontrollerde bulunan malzemeler atılacaktır.
37. Lavabolarda ayak yıkamak, kullanım sonrası artık malzeme (sabun, traş bıçağı, jilet vb.) bırakmak yasaktır.
38. Tuvaletlere kağıt, bez gibi maddeler atılmayacaktır.
39. Meydana gelebilecek elektrik arızalarında nöbetçi güvenlik personeli tarafından yerleri bilinen elektrik şalterlerinin kapatılması ile müdahil olunacaktır.
40. Meydana gelebilecek mekanik tesisat arızalarında nöbetçi güvenlik personeli tarafından yerleri bilinen vana ve kumanda panolarından arızaya müdahil olunacaktır.
41. Meydana gelebilecek herhangi bir yangın durumunda her koğuşta her katta bulunan yangın alarm butonlarına basılmak suretiyle yangın sireni çalıştırılacaktır.
42. Yangın eğitimi verilmiş koğuş güvenlik,temizlik personeli mevcut bulunan yangın dolabı ile ve muhtelif yerlerde bulunan yangın tüpleri ile yangına müdahil olunacaktır.
43. Meydana gelebilecek deprem, yangın vb. doğal felaketlerde Acil Durum Planında belirlenen toplanma yerinde toplanılacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder