İşbu Bayilik Sözleşmesi .......... mukim .......... A.Ş. ile .......... ticari ikametgah sahibi .......... arasında aşağıdaki şartlarda tanzim ve imza edilmiştir. Sözleşmede .......... A.Ş. (..........) .......... (bayi) kelimesi ile ifade edilmiştir.
Madde 1- Genel Hükümler
1. Bu sözleşme konusu, .......... tarafından üretilen, ithal edilen veya ticareti yapılan gıda maddelerinin gerçek ve tüzel kişilere bayiler aracılığı ile satılmasıdır.
2. Bayi, ..........’nun ürettiği mamulleri ..........’nun belirleyeceği Bayilik Bölgesi sınırları içerisinde satmakla yükümlüdür. Sözleşmenin imzasıyla birlikte bayi bu konuyu peşinen kabul ve beyan eder.
3. Bayi, ..........’un müsaadesi olmadan üçüncü kişi ve kuruluşlardan, .......... mamuller ile meyve suyu almamayı, satmamayı, ve ..........’nun ürettiği mamullere rakip-emsal olabilecek kurum ve kuruluşlara bayi olmamayı taahhüt eder.
4. .......... tarafından yayınlanan bütün sirküler, tamim ve bildiriler bu sözleşmenin ayrılmaz ekidir ve .......... kayıt defterinden geçirilerek bayi adına postaya verilmiş olması ile BAYİ’ye tebliğ edilmiş sayılır.
Madde 2- Bayi’nin Yükümlülükleri
1. Bayi işbu sözleşme gereği .......... tarafından sirküler edilen satış fiyatları (Fix fiyat) üstünde satamaz. .......... satış fiyatlarını her an değiştirme yetkisine sahiptir. Bayi bu değişiklik nedeni ile her hangi bir itiraz hakkı yoktur.
2. Bayi, .......... mamullerinin muhafazasında gerekli titizliği gösterir. Özellikle işkolu gereği sıhhi temizlik ve soğuk zincir şartlarının yerine getirilmesini taahhüt eder.
3. .........., bayi’nin iş yerine ait her türlü kanuni ve sıhhi mükellefiyetlerinin ifasından sorumlu değildir.
4. Mukavele ile ilgili vergi, resim ve harçlar bayi’ye aittir.
Madde 3- ..........’un Yükümlülükleri
1. .......... bayi’nin yıllık kotaya taalluk eden takribi aylık miktarlardaki mamul taleplerini, kendi üretim imkânları nispetinde karşılamak için çaba gösterecektir. Ancak, savaş, iç karışıklık, yolların kapanması, trafiğin kesilmesi veya aksaması, lokavt, grev veya grev olasılığı, hükümetin emir ve sınırlamaları, hammadde veya her türlü emtiayı temin edememe, mamul stoklarının kalmaması, .......... tesislerindeki teknik nedenlerden dolayı üretimden meydana gelecek aksamalara ve bunlara benzer olağan ve/veya olağanüstü nedenler ile her türlü ekonomik sebeplerden dolayı .......... kota miktarlarına müteallik taahhütlerini yerine getiremezse bayi ..........’ya karşı her hangi bir zarar-ziyan ve tazminat ileri sürmememi, bunlardan dolayı her hangi bir sorumluluk yüklememeyi ve 4-2. maddedeki ciro primi talebinde bulunmamayı kabul ve taahhüt eder.
2. Mamul sevkiyatlarında mamul nakliyesi bayiye aittir. Nakliyesi yapılan malın sigorta işlemleri .......... tarafından yapılacak sigorta bedeli bayiye fatura edilecektir. Nakliye sırasında meydana gelecek zarar-ziyanı bayi bir tutanakla, engeç 3 gün içerisinde ..........’ya bildirecektir. ..........’nun sorumluluğu malın ambar çıkışında sona erer.
3. Sıhhi depolama şartlarına uyulmasına rağmen Tetrapak mamullerde ambalaj tarihinden 120 gün diğer mamullerde 7 gün içinde üretimden kaynaklanan şişme ve bozulmalarda, mal .......... yetkilisince muayene edildikten sonra yenisi ile değiştirilir. Daha sonra yapılacak değiştirme isteği yerine getirilemez.
Madde 4- Satış Koşulları ve Teminatlar
1. .......... bayi’ye marmelat/meyve suyu mamulünde .......... fatura altı iskonto uygulanacaktır.
2. Bu sözleşmede tayin edilen.......... yıl satış kotasının on iki aylık aşılması halinde, bayi yapmış olduğu toplam .......... ciro üzerinde %4 yıllık hak kazanır ve bu prim bayi tarafından ../../.... tarihinde ..........’ya fatura edilir. Prim mal karşılığı olarak verilir. Bayi yıl sonu primini sözleşmede belirtilen tonajdan iadeleri düşüldükten sonra kalan net rakam üzerinden 3 eşit taksitle alacaktır. Yıl sonunda hak edilecek prim çeşitli promasyon çalışmaları sonucu yıl içinde ödenmiş ise bu ödeme yıl sonu primden düşülür.
3. Bayi’nin yıl sonu primine hak kazanması için ../../.... itibariyle tüm hesaplarının kapatmış olması ve karşılıksız çeki bulunmaması ve sözleşmeye aykırı davranmamış olması gerekir.
4. Sipariş edilen malın bedeli anlaşma süreleri içerisinde veya tevdi edilen çek karşılıksız çıktığında, .......... bütün zarar-ziyan hakları mahfuz kalmak kaydıyla bu akdi hiç bir tazminat vermeksizin tek taraflı fesih edebilir. ..........’nun feshi hakkını kullanana kadar geçecek süre içinde bayi aylık ................. gecikme faizi ödemeyi kabul ve taahhüt eder.
5. Bayi, ..........’ya yaptığı işbu Bayilik sözleşmesini teminen ve bu sözleşmeye aykırılık halinde paraya çevirebilmek üzere miktarı ..........’ca belirlenecek süresiz ve kesin bir banka teminat mektubu tevdi etmedikçe bu mukavele yürürlüğe girmez. Peşin satışlarda banka teminatı istenmez.
6. Bayi tarafından verilecek teminatlar üzerindeki masraflar .......... karşılanacaktır.
Madde 5- Fesih Hakları
1. Bayi .......... bölgesinde ..........’nun ürettiği mamulleri yetkili satıcı olarak pazarlayacaktır. Ancak .......... yetkilileri tarafından bayi’nin Bayilik Bölgesi sınırlarını ihlal ettiği (sınır tecavüzü) tespit edildiği takdirde Bayilik Mukavelesi .......... tarafından tek taraflı tazminatsız fesh edilecektir.
2. 4.2. maddede belirtilen aylık satış kotasının aksaması veya sözleşme hükümlerinin özellikle ödeme ve teminat verme gibi konuların bayi tarafından aksatılması halinde .......... bayi’ye sevkiyatı durdurma ve bölgenin boş kalmaması bakımından yılın hangi ayı olursa olsun bölgede dilediğine satış yapma veya yaptırma hakkını mahfuz tutar. Bayi bu fesihten dolayı ..........’dan hiç bir hak tazminat isteğinde bulunamaz.
Madde 6- Sair Haklar
1. Tarafların işbu sözleşmede yazılı adresleri kanuni ikametgahlarıdır ve adreslerin değişikliği noterlik yoluyla bildirilmedikçe, bu adreslere yapılacak her türlü bildirimin geçerli olacağı ve kişisel olarak kendilerine yapılmasa bile kendilerine yapılmış sayılacağı taraflarca kabul edilmiştir.
2. Taraflar işbu mukavele hükümleri dolayısıyla veya bunlarla ilgili olarak bilcümle ihtilaflardan dolayı münhasıran .......... mahkemeleri veya icra dairelerinn selahiyetli bulunduklarını şimdiden kabul ve beyan eder.
3. İşbu sözleşme ../../.... tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçerli olup, taraflardan 1 ay öncesinden iptal talebi gelmediği takdirde bir sonraki yıl için geçerli olur.
4. İşbu 23 maddede müteşekkil mukavele tarafların bütün maddeler üzerinde tam mutabakatı ile anlaşmaya varmaları üzerine bir nüshası BAYİ’de ve bir nüshası ..........’da kalmak üzere iki nüsha olarak tanzim ve tasdik edilmiştir.
Özel Hükümler
Bayilik sınırları içerisinde başka bayiye fabrika tarafından mal verilemez. Verildiği takdirde gereken tazminatı bayi talep eder.
Bayiler dağıtımını yaptığı mamullerin tüketim tarihi yaklaşanın toplanma olayında oto kontrolü yapmakla yükümlüdür.
Üretim tarihi dolan malların iadesi alınırken imalat tarihindeki fiyatlar üzerinden değerlendirilecektir. Hatalı üretimler de ise mal değişikliği yapılacaktır.
Satışlardaki satış şartları ve vadeler ..........’nun en son fiyat sirkülerindeki şartlar geçerlidir.
Bölge, İl ve Genel Dağıtımı ......... GIDA SANAYİİ A.Ş.
Şahıs ve Kuruluşun
İsim ve Adresi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder