3 Ocak 2018 Çarşamba

İnşaatta Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı

Göz ve Yüz Koruması
·      İş gözlükleri veya yüz siperleri iş yapma esnasında göze yabancı madde kaçması olası her durumda kullanılır. Örneğin, kaynak, kesme, taşlama, çivi çakma (veya beton ve/veya zararlı kimyasallar ile çalışma veya uçuşan bir zerreciğe maruz kalındığında). Enerjilendirilmiş sistemler dahil olmak üzere, elektrik tehlikesine maruz kaldığınız durumda da göz ve yüz koruması kullanın.
·      Göz ve yüz koruyucuları – beklenen tehlikelere uygun olarak seçilir.
Ayak Koruması
·      İnşaat çalışanları tabanları kaymaya ve delinmeye karşı dirençli iş ayakkabısı veya iş çizmesi giymelidirler.
·      Demir uçlu iş güvenliği ayakkabısı ağır ekipman ile çalışırken ayağınızın ucunu parça düşmesi ve çarpmalardan korumak içindir.
El Koruması
·      İş eldivenleri rahat ve güvenli bir şekilde olmalıdır.
·      Çalışanlar yaptıkları işe uygun eldiven kullanmalıdırlar. (örn: ağır-iş lastik eldivenler beton işlerinde; kaynak eldivenleri kaynak işlerinde; izolasyonlu eldiven ve kolluk elektrik tehlikesi söz konusu olduğunda).
Baş Koruma
·      Yüksekten parça düşmesinin, sabit cisimlere başınızı çarpmanın veya kazara kafanızın elektrik tehlikesi olan yere dokunmasının söz konusu olduğu her yerde baret kullanın.
·      Baretlerde oyuk, kırık veya yıpranma olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin; ağır darbe veya elektrik şokundan sonra mutlaka değiştirin; iyi durumda muhafaza edin.
İşitme Koruma

·      Ağır ekipmanlar veya elektrikli testere gibi yüksek gürültü söz konusu olan iş yerlerinde kulak tıkacı/kulaklık kullanın; kulak tıkaçlarını düzenli olarak temizleyin veya değiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder