19 Mart 2017 Pazar

Yatakhane kullanım talimatı


1.        AMAÇ: Bu talimat yatakhane kullanımında da uyulması gereken kuralları tanımlamaktadır.
2.        KAPSAM: Bu talimat şantiyelerde yatakhaneyi kullanan personeli kapsar.
3.         UYGULAMA
3.1       Personel kullandığı odayı temiz ve düzenli bir şekilde tutmalıdır. Odalar her gün havalandırılmalıdır. Toplu yaşamın gereği olarak diğer odalarda konaklayan personeli rahatsız etmemek için gayret gösterilmeli, yüksek sesle, TV, radyo dinlenmemeli ve yüksek tonda konuşulmamalıdır.
3.2       Odaların temizliğine katkıda bulunmak tüm personelin görevidir. Belirlenen günlerde yatak çarşafları ve nevresim takımları düzenli olarak yıkanmaktadır ancak yataklara iş elbisesi ile oturmak, uzanmak ve yatmak çarşafların gününden önce kirlenmesine neden olacaktır ve bu nedenle bu tur davranışlardan kaçınılmalıdır.
3.3       Odalar sadece konaklamak ve dinlenmek içindir. Bu nedenle dışarıdan yemek hazırlamak için elektrikli ocak veya gazlı tüp vb. ısıtıcıların getirilmesi ve kullanılması olası yangın tehlikeleri ve elektrik sistemine getireceği aşırı yük nedeniyle yasaklanmıştır.
3.4       Odalarda herhangi bir nedenle elektrik tesisatına müdahale etmek veya herhangi bir değişiklik yapmak yasaktır. Arıza durumunda, arızanın giderilmesi için KAMP yetkili elektrikçi veya KAMP yetkililerine talep yapılacaktır.
3.5       Acil durumlarda, odalardaki acil durum telefon numaralarına haber verilecek ve gerekiyor ise yangın tüpü kullanılacak (odalardaki kullanım talimatına uygun olarak) ve durum gerekçesiyle birlikte KAMP amirliğine bildirilecektir.
3.6       Odalardaki tuvalet ve duşlar temiz tutulacak, su ve elektrik tesisatı uygun bir şekilde kullanılacak, bozuk olan kısımlar KAMP yetkililerine bildirilecektir.
3.7       Odalarda alkollü içki kullanmak, bıçak gibi kesici ve delici alet bulundurmak yasaktır.
3.8       Odalarda kumar ve benzeri şans oyunları oynamak, ayrıca ticari mahiyette herhangi bir ürün satmak, pazarlamak yasaktır.
KAMP Yetkililerinin onayı olmaksızın odalara misafir kabul etmek yasaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder